ΧαλάνδριΕιδήσεις

Ο Σ. Ρούσσος πήρε 1 εκατ. ευρώ απο τον Γ. Στουρνάρα

Δωρεά ύψους 1.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Χαλανδρίου από την Τράπεζα της Ελλάδας. Η σχετική συμφωνία υπογράφηκε πριν από λίγες ημέρες από τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο και τον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Η συμφωνία δωρεάς προβλέπει ότι η Τράπεζα θα παραχωρήσει στον Δήμο 4 στρέμματα στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, επί των οδών Λεμεσού και Σαρανταπόρου και θα προχωρήσει σε έργα αναδιαμόρφωσης και ανάπλασης του χώρου σε συνδυασμό με την κατασκευή μιας μεγάλης Παιδικής Χαράς. Η συνολική αξία της δωρεάς όπως αποτυπώνεται στην συμφωνία Ρούσσου-Στουρνάρα, φτάνει στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Δήμος διεκδίκησε την έκταση αυτή με στόχο να συνδυαστεί με την «αλάνα του Νομισματοκοπείου» την οποία επίσης απέκτησε και τα συνολικά έργα ανάπλασης που προωθεί στην περιοχή, μετά και την διάλυση του παρακείμενου καταυλισμού των Ρομά, στο πλαίσιο του σχεδίου για την μετατροπή της σε «Μητροπολιτικό Πάρκο».

Η δωρεά της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον Δήμο έχει λάβει την έγκριση της οικονομικής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button