Χαλάνδρι

Δήμος Χαλανδρίου: “Θα ακυρώσουμε στη πράξη το μπλοκάρισμα των αποθεματικών”

Ηχηρό "όχι" στην απόφαση για μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων στην ΤτΕ

“Aπαράδεκτη’ χαρακτηρίζει την κυβερνητική απόφαση για υποχρεωτικά μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, ο Δήμος Χαλανδρίου. Τονίζει ακόμη  ότι “θα ακυρώσει στην πράξη και δεν θα εφαρμόσει την απόφαση.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, ο Δήμος Χαλανδρίου επιτίθεται στην κυβέρνηση καλώντας την να ανακαλέσει την απόφαση και την ΚΕΔΕ να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση της.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, μετά και την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αποδέχτηκε  το σχέδιο απόφασης που κατέθεσε ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και εμπλουτίστηκε μετά απο συζήτηση:

“Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου καταγγέλλει την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην ΤτΕ.
Η απόφαση αυτή παραβιάζει κατάφορα την συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ,δημιουργεί επιπλέον προσκόμματα στην καθημερινή λειτουργία των δήμων οι δε προβλέψεις της είναι πρακτικά ανεφάρμοστες.
Ο δήμος Χαλανδρίου ,σε συντονισμό με τα συλλογικά οργανα της αυτοδιοίκησης, θα ακυρώσει στην πράξη αυτές τις μεθοδεύσεις και δεν θα εφαρμόσει την απόφαση που κάνει τους δήμους παραρτήματα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Καλεί την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και την ΚΕΔΕ να ασκήσει κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση της.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button