Αγία Παρασκευή

Πολυδιάσπαση και “εμφύλιος” για την ΝΔ και στην Αγία Παρασκευή

Τουλάχιστον πέντε ψηφοδέλτια "γαλάζιας" απόχρωσης

“Βγήκαν τα μαχαίρια” στην Νέα Δημοκρατία της Αγίας Παρασκευής που κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές, πολυδιασπασμένη, παρά τις “διεργασίες” και “παρεμβάσεις” των κεντρικών του κόμματος, σε παρασκηνιακό επίπεδο για “ένωση ψηφοδελτίων”.

Συνολικά στην Αγία Παρασκευή, “κατεβαίνουν” πέντε ψηφοδέλτια “γαλάζιας απόχρωσης” που κοντράρονται μεταξύ τους, διεκδικώντας ψήφο από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, δηλώνοντας ότι ζητούν την “ένωση” της παράταξης, αρκεί όμως να είναι οι ίδιοι “μπροστά”.

Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο όλες οι παρασκηνιακές ζυμώσεις που έγιναν για ενοποίηση ψηφοδελτίων και όλα δείχνουν πως η κακή παράδοση της ΝΔ στην Αγία Παρασκευή, είναι το πιο πιθανό ότι θα συνεχιστεί.

(Βασίλης Ζορμπάς)

Τον Δήμο θα διεκδικήσει ξανά ο πρώην Δήμαρχος και επί χρόνια επικεφαλής της δεξιάς παράταξης του Δήμου, Βασίλης Ζορμπάς ο οποίος ηττήθηκε στις προηγούμενες εκλογές από τον Γιάννη Σταθόπουλο και έχει δεχτεί έντονη κριτική απο την κομματική βάση τόσο για την εκλογική του ήττα όσο και για την διάσπαση της παράταξης, χαρακτηρίζοντας τον ως “διαλύτη του χώρου”. Σε αυτές τις εκλογές δηλώνει ότι κατεβαίνει χωρίς το χρίσμα του κόμματος, αν και ο ίδιος ένα χρόνο πριν σε συνέντευξη του δήλωνε ότι έχει “την στήριξη του κόμματος και αυτή δεν μπορεί να δοθεί σε άλλον. Δεν υπάρχει περίπτωση. Και έχω και την στήριξη της κοινωνίας”. Ωστόσο, ούτε το χρίσμα ήρθε, ούτε και κάποιου άλλου είδους στήριξη φαίνεται να υπάρχει απο τα κεντρικά της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας μάλλον εκείνους που κάνουν λόγο για “αντιπάθεια” της ηγετικής ομάδας προς τον πρώην Δήμαρχο, αναγκάζοντας τον κ. Ζορμπά να κάνει άνοιγμα στο ψηφοδέλτιο του και προς πρώην “πασοκικά” στελέχη.

(Αλέξανδρος Μουστογιάννης)

Ο πρώην Δήμαρχος, που πάντως ακόμα επηρεάζει ένα ποσοστό της τοπικής βάσης, σε μικρότερο βέβαια βαθμό απο ότι παλαιότερα, θα έχει απέναντι του τον πρώην στενό του συνεργάτη, Αλέξανδρο Μουστογιάννη, με τον οποίο οι δρόμοι “χώρισαν” πριν τις εκλογές του 2014 με αποτέλεσμα το “αντάρτικο” ψηφοδέλτιο του δεύτερου. Στις προηγούμενες εκλογές, ο κ. Μουστογιάννης έλαβε το 4,5% των ψήφων. Είναι στέλεχος της ΝΔ φαίνεται να διατηρεί κάποια επαφή με την ηγεσία και δείχνει να έχει σχετική δυναμική στις πιο νέες γενιές “γαλάζιων” ψηφοφόρων.

(Βασίλης Οικονόμου)

Το νέο πρόσωπο στην “γαλάζια πολυκατοικία” της Αγίας Παρασκευής, ειναι ο Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος όμως κατεβαίνει με ψηφοδέλτιο όπου φιγουράρουν τοπικά στελέχη της ΝΔ και πρώην συνεργάτες του Βασίλη Ζορμπά, που ασκούν επιρροή στη βάση. Μάλιστα, στην εκδήλωση της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Οικονόμου, το παρόν έδωσε απευθύνοντας χαιρετισμό και ο πρώην υπουργός Θ. Φορτσάκης ο οποίος λογίζεται στον ευρύτερο κύκλο προσώπων εμπιστοσύνης του προέδρου της ΝΔ αλλά και άλλα μικρομεσαία στελέχη του κόμματος, κάτι που ερμηνεύτηκε ως έμμεση στήριξη του κόμματος προς τον νεοφώτιστο στα αυτοδιοικητικά, κ. Οικονόμου. Ωστόσο, το πρόβλημα του συντηρητικού πρώην στρατιωτικού, είναι ότι δεν φαίνεται να “γοητεύει” το κεντροδεξιό κομμάτι της τοπικής βάσης ενώ ο ίδιος δίνει την εντύπωση ότι απευθύνεται πολύ περισσότερο στα κεντρικά της ΝΔ παρά στους δημότες, ασκώντας συνεχώς αρνητική κριτική για όλα και χωρίς να έχει αποσαφηνίσει τις προγραμματικές του θέσεις.

(Κώστας Τσιάμπας)

Τα πράγματα για την δεξιά παράταξη περιπλέκονται και απο την υποψηφιότητα του έμπειρου αυτοδιοικητικού και μέλους της ΝΔ, Κώστα Τσιάμπα ο οποίος ήταν πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ανεξαρτητοποιήθηκε πριν απο ενάμιση χρόνο περίπου, δηλώνοντας την διαφοροποιήση του απο την ασκούμενη αντιπολιτευτική τακτική. Ο κ. Τσιάμπας ασκεί επιρροή σε ένα τμήμα της κομματικής βάσης και διεκδικεί ένα κομμάτι της πίτας.

(Φώτης Αλεξόπουλος)

Επιπλέον, στους δεξιούς ψηφοφόρους της Αγίας Παρασκευής απευθύνεται και η υποψηφιότητα του Φώτη Αλεξόπουλου ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές ήταν στο ψηφοδέλτιο του Αλ. Μουστογιάννη. Ο κ. Αλεξόπουλος δεν διαθέτει ιδιαίτερη δυναμική, ωστόσο μπορεί να κόψει ψήφους, “βγαίνοντας απο τα δεξιά”, απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους με ευαισθησίες στα εθνικά θέματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ.

Σημαντικό ειναι επίσης να τονιστεί ότι ένα κομμάτι παλαιών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, ήδη βρίσκεται στην “Νίκη” του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button