ΤέχνεςΙστορία

Το έργο του Βαν Γκογκ που ζωγραφίστηκε το πρωινό του θανάτου του…

Πιστεύεται ότι το έργο “Tree Roots” ζωγραφίστηκε το πρωινό του θανάτου του, όπως αποκαλύπτεται σε μια επιστολή του Βαν Γκογκ στον αδελφό του Τεό, στην οποία γράφει ότι ζωγράφισε «μια σκηνή στο δάσος γεμάτη ήλιο και ζωή»

Λίγες ώρες μόνο πριν από τον θάνατό του, ο Βαν Γκογκ ζωγράφισε έναν τόπο που οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι είναι ο ίδιος με αυτόν που απεικονίζεται σε μια καρτ-ποστάλ. Πρόκειται για το έργο του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Tree Roots, μια ελαιογραφία που ζωγράφισε τον Ιούλιο του 1890.

Το έργο πάνω στο οποίο έσκυψαν οι ειδικοί για να βρουν ομοιότητες με μια καρτ- ποστάλ της εποχής, που τυπώθηκε γύρω στο 1900, βρίσκεται στο Mουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ.

Στο έργο του ο μεγάλος καλλιτέχνης της Ολλανδικής ζωγραφικής απεικονίζει με ζωηρά χρώματα κορμούς και ρίζες στην πλαγιά ενός λόφου κοντά στο χωριό της Γαλλίας, Οβέρ Σιρ Ουάζ, εκεί όπου έζησε τον τελευταίο χρόνο. Όχι μόνο οι ιστορικοί τέχνης αλλά και ένας επιστήμονας ειδικός στα δένδρα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι εύλογο να έχει απεικονίσει ο Βαν Γκογκ αυτή ακριβώς την περιοχή, αφού η κάρτα έχει σαφείς ομοιότητες με το σχήμα των δέντρων και των ριζών στο έργο.

Πιστεύεται ότι το Tree Roots ζωγραφίστηκε το πρωινό του θανάτου του, όπως αποκαλύπτεται σε μια επιστολή του Βαν Γκογκ στον αδερφό του Τεό, στην οποία γράφει ότι ζωγράφισε «μια σκηνή στο δάσος γεμάτη ήλιο και ζωή».

 

Στην αποκάλυψη του έργου στο Μουσείο Βαν Γκογκ αναφέρθηκε πως οι τελευταίες πινελιές που μπήκαν στο έργο, δείχνουν το απογευματινό φως, και αυτό ακριβώς παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πορεία αυτής της δραματικής ημέρας του ζωγράφου που τελειώνει με την αυτοκτονία του.

Ο Teio Meedendorp, ανώτερος ερευνητής στο Μουσείο Βαν Γκογκ, δήλωσε ότι το σημείο, βρίσκεται περίπου 150 μέτρα από το Auberge Ravoux, το πανδοχείο στο Οβέρ Σιρ Ουάζ όπου ο Βαν Γκογκ είχε μείνει τις τελευταίες 70 ημέρες της ζωής του. Το τελευταίο του έργο γίνεται ακόμα πιο δραματικό από το γεγονός ότι ο Βαν Γκογκ περνούσε κάθε φορά από εκεί για να κατευθυνθεί προς το κάστρο του Οβέρ που ζωγράφισε αρκετές φορές την τελευταία εβδομάδα της ζωής του.

ΠΗΓΗ: elculture.gr

Show More

Related Articles

Back to top button