ΠολιτισμόςΘέατρο

Χρυσό βραβείο IPRA στην Θεατρική Ολυμπιάδα Ρωσίας με πρόεδρο τον Θεόδωρο Τερζόπουλο!

Με το χρυσό παγκόσμιο βραβείο IPRA τιμήθηκε η 9η θεατρική Ολυμπιάδα στην Αγία Πετρούπολη ως το σημαντικότερο γεγονός του 2019 για την τέχνη και την ψυχαγωγία.
Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της Θεατρικής Ολυμπιάδας ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, ιδρυτικά μέλη οι Tadashi Suzuki, Heiner Muller, Wole Soyinka, Robert Wilson, Tony Harrison, Yuri Lyubimov, Nuria Espert, Antunes Filho.
Καλλιτεχνικός διευθυντής της 9ης Θεατρικής Ολυμπιάδας και μέλος της Διεθνούς Επιτροπής της Θεατρικής Ολυμπιάδας ο σκηνοθέτης Valery Fokin.
Η 9η Θεατρική Ολυμπιάδα στην Αγία Πετρούπολη, διοργανώθηκε από το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης και το Θέατρο Αλεξαντρίνσκι, είχε διάρκεια έξι μήνες (Μάιος – Νοέμβριος 2019) και συμμετείχαν θεατρικοί οργανισμοί και καλλιτέχνες από 52 χώρες.
Το Χρυσό Βραβείο  IPRA αποτελεί μία σημαντική διάκριση για τη θεατρική Ολυμπιάδα 2019, διεθνούς αναγνώρισης, και επιβραβεύει τους στόχους της διοργάνωσης να φέρει το ευρύ κοινό κοντά στις σύγχρονες θεατρικές πρακτικές, να προβάλλει την καλλιτεχνική συμβολή παγκοσμίως των Ρώσων καλλιτεχνών και να προσελκύσει νέους καλλιτέχνες.
Show More

Related Articles

Back to top button