ΠεριβάλλονΠεντέλη

TΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ΚΑΙ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Την επαναλειτουργία της πτέρυγας Μπόμπολα του νοσοκομείου “Αμαλία Φλέμινγκ” και την αναβάθμιση του Παίδων Πεντέλης, ανακοίνωσε η διοίκηση του “Σισμανόγλειου – Αμαλία Φλέμινγκ”.
Η πτέρυγα Μπόμπολα είχε στεγάσει στο παρελθόν σημαντικές κλινικές, όπως οφθαλμολογική, πνευμονολογική, αιματολογική.
Δεν παρέχει πλέον καμία ιατρική υπηρεσία και από τον περασμένο Σεπτέμβριο σταμάτησαν να λειτουργούν και τα εξωτερικά οφθαλμολογικά ιατρεία.
Στην εκδήλωση για τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης, που έγινε στα τέλη Μαίου, παρουσία του υπουργού Ανδρέα Ξανθού, ο διοικητής Εμμανουήλ Κουταλάς ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι θα επαναλειτουργήσει η πτέρυγα, που υπολειτουργούσε από το 2015 και είχε κλείσει πέρυσι, όπου θα συσταθεί Γυναικολογική Κλινική.
Σύμφωνα με τον Διοικητή του Ιδρύματος, το Παίδων Πεντέλης θα μετονομαστεί σε “Νοσοκομείο Παίδων και Εφήβων”, με βασικά προαπαιτούμενα την τροποποίηση των οργανισμών και αύξηση υλικών και ανθρώπινων πόρων.
Για το “Σισμανόγλειο”, ο κ. Κουταλάς ανέφερε πως προγραμματίζεται ενίσχυση του ρόλου του ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, με έμφαση στα χειρουργικά, στα καρδιολογικά και στα αγγειοχειρουργικά περιστατικά.
Θα υπάρξει – είπε – περαιτέρω ανάπτυξη κλινών στα τμήματα με μεγάλη πληρότητα (χειρουργικά, ουρολογικά), ενίσχυση του ψυχιατρικού τομέα (μονάδα νευρικής ανορεξίας) και αυτονομία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button