Βριλήσσια

STOP στα παιχνίδια με τα σπίτια – Σήμερα στις 5 μ.μ., η μεγάλη κινητοποίηση στα Βριλήσσια

Δήμος και κάτοικοι ζητούν να σταματήσει η “μη νόμιμη”, όπως χαρακτηρίζουν, προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να διεκδικήσει ως δημόσια περιουσία εκατοντάδες ακίνητα στα Βριλήσσια και αλλού, απειλώντας τους ιδιοκτήτες να “μείνουν στον δρόμο”.

“Δεν θα εφησυχάσουμε μέχρι να δοθεί οριστική λύση” ανέφερε σε μήνυμα του την Τρίτη 11/12/2018, ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης που ήδη κατέθεσε πρόταση νομοθετικής ρύθμισης στα αρμόδια υπουργεία για την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Κάλεσμα Μανιατογιάννη: Όλοι στην πλατεία

Στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου 2018,  θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση – κινητοποίηση των πολιτών και φορέων των Βριλησσίων,  κατά των διεκδικήσεων ακινήτων απο το δημόσιο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη και της Επιτροπής Αγώνα.

“Το θέμα των αγωγών του ελληνικού δημοσίου κατά των δημοτών , είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα , έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη αναστάτωση στην πόλη μας εδώ και 20 με 25 ημέρες, από την πλευρά μας έχουνε γίνει διάφορες ενέργειες με την πιο σημαντική να είναι την πρόταση νομοθετικής ρύθμισης που  ήδη έχουμε καταθέσει στα αρμόδια Υπουργεία” δήλωσε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, ο κ.  Μανιατογιάννης.

Πρόσθεσε ακόμη ότι “με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να αποφύγει τις δικαστικές αίθουσες. Δεν εφησυχάζουμε όμως μέχρι να δούμε τα αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής, γι΄ αυτό λοιπόν σας καλώ αύριο, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων μας , να παραβρεθούμε όλοι στην πλατεία Αναλήψεως στις 5 το απόγευμα , να εκφράσουμε αυτή τη διαμαρτυρία μας, να ενώσουμε τις φωνές μας και να την εκφράσουμε με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να  μπορέσουμε και με αυτό τον τρόπο να πείσουμε προς την κατεύθυνση,  όπου πρέπει να θεραπευτεί το πρόβλημα”.

Η κινητοποίηση έρχεται ως συνέχεια της πρώτης συνάντησης-ενημέρωσης που έκανε ο κ. Μανιατογιάννης στους θιγόμενους πολίτες, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 όπου δήλωσε ότι θα συνεχίσει μέχρι την δικαίωση, τον αγώνα για να ανατραπεί η απόφαση και προς αυτό, κατέθεσε πρόταση τροπολογίας στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Προηγουμένως, ο κ. Μανιατογιάννης με ένα “μπαράζ” συναντήσεων με αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς και συνεντεύξεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, ανέδειξε το θέμα και ζήτησε  από το Δημόσιο να παραιτηθεί κάθε “παράλογης και μη νόμιμης αξίωσης” καθώς “τα Βριλήσσια έχουν ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως εδώ και πάνω από 30 χρόνια” και “οι δημότες κατέχουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας, έχουν εγγράψει τις περιουσίες τους στο Κτηματολόγιο κι έχουν πληρώσει για αυτά φόρους” ενώ  προανήγγειλε την υποβολή πρότασης τροπολογίας ώστε να επιλυθεί συνολικά το πρόβλημα το οποίο αφορά κι άλλους Δήμους.

Ο Δήμαρχος έθετε με έμφαση το ζήτημα και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, τονίζοντας την ανάγκη να αναδειχθεί το ζήτημα απο το σύνολο των φορέων της Αυτοδιοίκησης.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button