Αγία Παρασκευή

Copy-paste news – Μεγάλη “επιτυχία” του iefimerida.gr μέσω… Victory

Xωρίς να αναφέρει την πηγή του αρχικού ρεπορτάζ, η γνωστή αντιπολιτευτική  ιστοσελίδα iefimerida.gr προχώρησε σε αναδημοσίευση αποκλειστικού θέματος της V, παρουσιάζοντας ουσιαστικά την δημοσιογραφική δουλειά ως δικό της προϊόν.

Λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση του θέματος με τους πιο οικονομικούς Δήμους στην Αθήνα σε ότι αφορά στα δημοτικά τέλη (εδώ), το iefimerida δημοσίευσε χωρίς να αναφέρει την V, όλα τα στοιχεία του ρεπορτάζ μας με τους ίδιους ακριβώς πίνακες του αρχικού δημοσιεύματος (μαζί και με το μικρό λάθος που επίτηδες είχαμε κάνει), παρουσιάζοντας τα έτσι, ως αποτέλεσμα δημοσιογραφικής δουλειάς της υπογράφουσας δημοσιογράφου, με την μόνη διαφορά ότι φιλοξενεί δηλώσεις του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου (εδώ).

Χαιρόμαστε να συμβάλλουμε στο ρεπορτάζ “κεντρικών” ιστοσελίδων, οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν το δυναμικό και τις δυνατότητες να παράγουν πρωτόλεια θέματα, ωστόσο λίγη δεοντολογία δεν βλάπτει. Αν και μάλλον δεν θα έπρεπε να την περιμένουμε από Μέσα τα οποία έχουν συμβάλλει στην ένταση του φαινομένου των fake news.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button