ΔήμοιΠαπάγου-ΧολαργόςΔημοτικάΕιδήσεις

“BIOHABILITY-Αστικός Κήπος” για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία από τον Δήμο Παπάγου- Χολαργού

Στόχος του προγράμματος είναι η κοινωνική & επαγγελματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία καθώς και η προώθηση του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης

Ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης ΑμεΑ εκπονείται στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού, το  «BIOHABILITYΑστικός Κήπος για την προώθηση της κοινωνικής/ επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αναπηρίες»,  σε μια προσπάθεια μείωσης του κοινωνικού αποκλεισμού και ενίσχυσης του κοινωνικού έργου του Δήμου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την εποπτεία της δημοτικής συμβούλου, Μαρίας Δημητριάδου – Καρασιμοπούλου και απευθύνεται σε ενήλικα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στο Δήμο Παπάγου Χολαργού.

Στοχεύει στη δημιουργία ενός Αστικού Κήπου για την απασχόληση τους, την προώθηση κοινωνικής ένταξης, την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, την ενίσχυση των δεσμών με την ευρύτερη κοινότητα και την καταπολέμηση των κοινωνικών προκαταλήψεων. Επίσης, αποσκοπεί στην προώθηση του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται σε  συνεργασία με το  Σωματείο «Equalact Social,  Δράση για την Κοινωνική Ισότητα-ΑΜΕΑ». Προβλέπει τη σύσταση ομάδας έως 25 ενηλίκων ΑμεΑ,  η οποία θα λειτουργήσει σε μικρές υπο-ομάδες, με την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας, μια έως δύο φορές την εβδομάδα, κατά τις απογευματινές ώρες στον προαύλιο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου-Φαρμακείου (Βουτσινά 51). Η κάθε υπο-ομάδα θα απαρτίζεται εκτός των ωφελουμένων, από εθελοντές, ειδική παιδαγωγό και κοινωνική Λειτουργό.

Ο ρόλος των εθελοντών θα είναι υποστηρικτικός του έργου των ωφελούμενων καθώς μέσω της εν λόγω δράσης επιδιώκεται η κατάκτηση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και η ενίσχυση ατομικών συμπεριφορών  (π.χ. η λήψη αποφάσεων,  η ανεξαρτησία κ.ά.)   Οι εθελοντές θα λάβουν κατάλληλη εκπαίδευση για την επιτυχή εκπλήρωση του έργου τους.

Όσοι εθελοντές και ενήλικες ΑμεΑ ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «BIOHABILITYΑστικός Κήπος για την προώθηση της κοινωνικής/ επαγγελματικής ένταξης ατόμων με αναπηρίες», καλούνται από το Δήμο να υποβάλουν  τη συνημμένη αίτηση.

Οι ενδιαφερόμενοι-ωφελούμενοι πρέπει να  ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Άτομα με ελαφρά Νοητική Υστέρηση, Σύνδρομο Down
  • Κάτοικοι ή Δημότες Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Πληροφορίες στα τηλ: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 213 2002 873, 213 2002 874 και 213 2002 89 καθώς και στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου- Χολαργού

 

Show More

Related Articles

Back to top button