Χαλάνδρι

88 μερίδες αγάπης από τα ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης

Ετοίμασαν με αγάπη το ημερήσιο συσσίτιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για τους 88 συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, απόλαυσαν το μαγείρεμα και αντάλλαξαν πληροφορίες και εμπειρίες για τη βιολογική καλλιέργεια με τους συνεργάτες της Οργάνωσης «Γη», συμμετέχοντας στη συλλογική κουζίνα που στήθηκε στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, ;όπως μας ενημερώνει ο Δήμος Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με τον Δήμο, τις νοστιμιές ετοίμασαν τα μέλη του ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με τους βιολόγους της Οργάνωσης «Γη», κ.κ.  Γιάννη Μπόρση και Γιώργο Ξεπαπαδάκο, και με τα αγνά υλικά βιολογικής καλλιέργειας της Οργάνωσης, αποδεικνύοντας στην πράξη την αλληλεγγύη τους για τους κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας.

Οι συνεργάτες της Οργάνωσης «Γη» εντυπωσιάστηκαν από την προθυμία των γυναικών – μελών του ΚΑΠΗ να συμβάλουν στην ετοιμασία του φαγητού, αλλά και να ενημερωθούν για την βιώσιμη ανάπτυξη με επάρκεια αγαθών για όλους, με  ταυτόχρονη προστασία του πλανήτη μας. Κι εκείνες, όμως, μίλησαν για μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με γνώσεις, για τη συλλογική δράση και τη χαρά της αποτελεσματικής λειτουργίας της ομάδας.

 

Η δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις πολιτών για την κλιματική ουδετερότητα», του Πράσινου Ταμείου που υλοποιεί ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Οργάνωση «Γη».

Αποστολή της Οργάνωσης είναι να διασφαλίσει ότι έως το 2030  όλοι/όλες  οι εκπαιδευόμενοι/εκπαιδευόμενες θα αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση, καλλιεργώντας τις δεξιότητες που απαιτούνται, για  να προαγάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, ώστε  μέσω του βιώσιμου τρόπου ζωής, να προαχθούν  τα ανθρώπινα δικαιώματα, η  ισότητα των φύλων, η προώθηση της ειρήνης και της μη βίας, η  ταυτότητα του παγκόσμιου πολίτη, καθώς και η  αναγνώριση της πολιτιστικής ποικιλίας και η  συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button