ΠεριβάλλονΠολιτισμόςΑνάπτυξηΑθλητικά

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΟΑΚΑ και Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών

Ανοίγει ο δίαυλος συμπράξεων και συνεργασιών, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την περαιτέρω ανάπτυξης του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών “Σπύρος Λούης”, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΚΑ και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη, το απόγευμα της Δευτέρας (01/06/2020) στα γραφεία της Γενικής Διεύθυνσης του ΟΑΚΑ “Σπύρος Λούης”, κατά την τελετή αδελφοποίησης των δύο φορέων, μεταξύ του Προέδρου του ΙΓΕ κ. Νικολάου Θυμάκη και του Αναπληρωτή Διευθυντή του ΟΑΚΑ ,παρουσία του μέλους του αντιπροέδρου του Δ.Σ. του κ. Μανώλη Δετοράκη και του Συντονιστή Γενικού Διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Χαλιορή.

Όπως επισημάνθηκε, οι στόχοι της συνεργασίας αυτής επικεντρώνονται κυρίως στα εξής:

στην διατήρηση μόνιμων δεσμών μεταξύ των δύο προαναφερθέντων φορέων, προκειμένου να προωθούν τον διάλογο και την επιστημονική γνώση, με δράσεις και έμπρακτα αποτελέσματα στο εξαιρετικού φυσικού κάλλους πράσινο, που είναι υπό την διαχείριση των δύο φορέων

-στην ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας καθώς και στην εκτέλεση όλων των από κοινού δραστηριοτήτων, οι οποίες θα προάγουν την αμοιβαία βελτίωση σε όλους τους τομείς που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, που είναι η κλιματική αλλαγή, ο εκπαιδευτικός τομέας, η διοργάνωση εκθέσεων, η γνώση στα ιστορικά πάρκα και τοπία, οι πολιτιστικές δράσεις και η τελική συμμετοχή σε φορέα με κοινούς στόχους για όλα τα αντίστοιχα τοπία της χώρας μας, η εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων κ.ά.

Show More

Related Articles

Back to top button