Αρθρογραφία

Τώρα πριν είναι αργά

Άρθρο της υποψήφιας ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννας Κοντούλη

Οι ευρωεκλογές αυτές είναι οι σημαντικότερες μετά από δεκαετίες. Έχουν Ιστορική σημασα. Τώρα κρίνεται αν θα υπάρχει στο μέλλον Ευρωπαϊκή Ένωση κι αν θα καταρρεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν έως τώρα οδήγησαν σε βαθιά οικονομική κρίση και άνοδο του εθνικισμού και της ακροδεξιάς. Δεν έφεραν την Ευρώπη που οραματιζόμαστε.

Είναι στο χέρι μας να το ανατρέψουμε αυτό. Θα πρέπει όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση και να αναδείξουμε εκείνες τις δυνάμεις που επιδιώκουν και μάχονται για την Ευρώπη των πολλών. Μια Ευρώπη που θα έχει μάθει από τα λάθη της και θα οικοδομήσει μια νέα εποχή δημοκρατίας και βιώσιμης ανάπτυξης με πυρήνα τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Πρέπει να αναζητήσουμε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης που θα φέρει ευημερία για όλους και θα διορθώσει τις βασικές αιτίες που γεννούν τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον ναζισμό.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον μας θα πρέπει να συμμετέχουμε τώρα πριν να είναι αργά. Δεν χωράει χαλαρή ψήφος σε αυτές τις ευρωεκλογές. Πρέπει να αλλάξουμε την Ευρώπη. Τώρα πριν να είναι αργά.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button