ΚοινωνίαΑπόψειςΖητείται Παρόν

Τον βίασαν για την… τραπ;

Σοκάρουν πραγματικά οι πληροφορίες ότι η συμμορία των 15χρονων στο Ίλιον, βίασε τον συνομήλικο τους για να κάνουν  βίντεο κλιπ σε τραγούδι τραπ!

Σαφώς και αυτό που φταίει πρώτα από όλα είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι βίαια γιατί προφανώς δέχτηκαν βία στη ζωή τους.

Σαφώς και φταίει ότι η κοινωνία και το σχολείο, δεν απάλυναν αλλά ενίσχυσαν αυτόν τον βίαιο χαρακτήρα τους.

Αλλά εδώ έχουμε και ένα lifestyle που πουλιέται σωρηδόν από ένα ολόκληρο σύστημα δισκογραφικών και media, κι όχι μόνο αποδέχεται τη βία αλλά την εξυψώνει κιόλας. Την κάνει να μοιάζει ζητούμενο.

Επενδύονται πολλά λεφτά κάθε μέρα για όλο αυτό το προϊόν που λέγεται τραπ και προβάλει την ωμή βία, τα ναρκωτικά, τα όπλα, το εύκολο χρήμα, την χλιδή και τον σεξισμό ως πρότυπα για τους εφήβους.

Ένα προϊόν που πουλιέται στα κανάλια (που μετά σοκάρονται τάχα μου με τα εγκλήματα) και στα ραδιόφωνα.

Μπορεί πάντα η μουσική που άκουγαν οι έφηβοι να ξένιζε ή και να φόβιζε τους μεγαλύτερους, αλλά ποτέ έως τώρα δεν έχει συμβεί ένα μουσικό κίνημα να καλλιεργεί κάτι τοσο αποτρόπαιο.

Παλιότερα, οι έφηβοι άκουγαν τραγούδια που μιλούσαν είτε για αγνό, έως και σαχλό έρωτα ή αυτά που καλλιεργούσαν μια γενικότερη «επαναστατικότητα» απέναντι στον συντηρητισμό, το κατεστημένο, τον πόλεμο κλπ.

Τώρα όμως, «επανάσταση» είναι να πουλήσεις πρέζα, να βγάλεις λεφτά, να «πηδήξεις γκόμενες», να εξοντώσεις την αντίπαλη συμμορία.

Η συμμορία στο Ίλιον πιθανότατα θα μπορούσε να κάνει ανάλογο έγκλημα, εάν δεν υπήρχε η τραπ. Αλλά πολύ δύσκολα θα διένειμαν τα εγκληματικά τους βίντεο σε όλο το σχολείο ως κάτι που θα τους έκανε αποδεκτούς και δημοφιλείς.

Και δεν είναι η μόνη. Γέμισε η Αθήνα από τέτοιες συμμορίες. Γέμισε η εφηβεία της χώρας από τέτοιες νοοτροπίες.

Είναι τεράστια η ευθύνη των media και των δισκογραφικών. Και πρέπει πρώτα από όλα αυτά να βάλουν ένα τέρμα, όχι στη μουσική, αλλά το life style που προβάλουν. Γιατί δεν γίνεται να πουλάμε τη ζούγκλα ως πρότυπο για να ταυτίζονται οι έφηβοι.

Αλλιώς, θα παραμένουν ηθικοί αυτουργοί όλης αυτής της ζωώδους βίας και των εγκλημάτων που επιφέρει.

V

Show More

Related Articles

Back to top button