ΧαλάνδριΚοινωνίαΑπόψειςΖητείται Παρόν

Δώρο 15 εκατ. ευρώ της κυβέρνησης στο Κολλέγιο ΑSC – Θα τα πληρώσουν οι πολίτες του Χαλανδρίου

Οι υποχρεώσεις που ισχύουν για κάθε απλό πολίτη, δεν ισχύουν, όπως φαίνεται για μια ακόμη φορά, για τις ισχυρές ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κι έτσι, το Κολλέγιο ιδιοκτησίας της Αμερικανικής Παροικίας στην Ελλάδα, το γνωστό ACS στο Χαλάνδρι, απαλλάσσετε από την υποχρέωση να εισφέρει σε γη και σε χρήμα, για να δημιουργηθούν οι κοινόχρηστοι χώροι και υποδομές της περιοχής Πεύκο Πολίτη, στην οποία βρίσκεται και η οποία εντάσσεται -επιτέλους- στο σχέδιο πόλεως.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Δήμο Χαλανδρίου, με την εξαίρεση αυτή, το κερδοφόρο Κολλέγιο γλιτώνει την υποχρέωση να καταβάλλει γη και χρήμα αξίας άνω των 15.000.000 ευρώ.. Το ποσό αυτό θα μετακυληστεί αναγκαστικά στους μικροιδιοκτήτες της υπόλοιπης περιοχής του Πεύκου Πολίτη (υπολογίζονται σε πάνω απο 8.000 πολίτες) οι οποίοι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Δήμου, θα πρέπει τώρα να πληρώσουν έως και 40% παραπάνω από ότι θα πλήρωναν εάν όλα γινόταν όπως έπρεπε.

Κι αυτό είναι ένα ακόμα σκάνδαλο το οποίο δυστυχώς, θα περάσει στα ψιλά.

Το θέμα αφορά στην ένταξη της περιοχής Πεύκο Πολίτη, που εκκρεμεί από το 1971. Η περιοχή μάλιστα καθυστέρησε να ενταχθεί στο σχέδιο πόλης και με ευθύνη του Κολλεγίου που πάντα μπλοκάριζε κάθε προσπάθεια ένταξης από τον Δήμο. Όπως καθυστέρησε και την ένταξη εδώ και πέντε χρόνια που η διοίκηση Ρούσσου στο Χαλάνδρι επιχειρεί με νύχια και με δόντια να εντάξει την περιοχή στο σχέδιο. Κι αφού τελικώς μετά από πολλά εμπόδια, ο φάκελος της ένταξης έφτασε στην ηγεσία του Υπ. Περιβάλλοντος, το Κολλέγιο έβαλε πάλι φρένο, με παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, μέχρι που τελικά το υπουργείο, με προ ημερών του απόφαση, το εξαίρεσε σκανδαλωδώς και ενέκρινε την ένταξη της υπόλοιπης περιοχής, πλην των 35 στρεμμάτων του Κολλεγίου.

Το καλό νέο είναι ότι επιτέλους η υπόλοιπη περιοχή που εκτείνεται από το ύψος του παλιού Έθνους μέχρι και το Νομισματοκοπείο, μπαίνει επιτέλους στο Σχέδιο Πόλεως και λήγει η ομηρία των ιδιοκτητών, που όμως θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους, την σκανδαλώδη εξαίρεση που χάρισε η κυβέρνηση στο ACS.

Show More

Related Articles

Back to top button