ΚοινωνίαΠολιτική

Τείχος Δημάρχων κατά της ιδιωτικοποιησης του νερού, ζητά ο Αλ. Μαυραγάνης

«Να απαιτήσει η ΚΕΔΕ ξεκάθαρα την απόσυρση του νομοσχεδίου που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και να μην αρκεστούμε στις διευκρινήσεις, στην αναβολή της ψήφισης και τις δήθεν διορθώσεις» ζητά με δήλωση του ο Αλέξης Μαυραγάνης, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ και Αντιδήμαρχος Βριλησσίων.

Ο Αλέξης Μαυραγάνης ήταν άλλωστε εκείνος που έπεισε με τη μαχητική του στάση, τόσο στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στα τέλη Φεβρουαρίου όσο και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος στις 7 Μαρτίου, τη διοίκηση του κεντρικού οργάνου των Δημάρχων της χώρας, ώστε να εκδοθεί το δελτίο Τύπου με το οποίο «σηκώθηκε» το θέμα της ιδιωτικοποίησης.

Η ΚΕΔΕ είχε ζητήσει στις 7 Μαρτίου διευκρινήσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τις ρυθμίσεις του επίμαχου Νομοσχεδίου. Τώρα, ο κ. Μαυραγάνης ζητά να γίνει ένα βήμα παραπέρα και οι Δήμαρχοι της χώρας να υψώσουν ένα σαφές και ξεκάθαρο τείχος κατά των σχεδιασμών της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο Σκρέκα έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την αντιπολίτευση,  την Αυτοδιοίκηση, τα συνδυκάτα των εργαζομένων, τις οικολογικές οργανώσεις, ακόμα και  από το κυβερνών κόμμα με τον πρώην υπουργό Σταύρο Καλογιάννη να διαχωρίζει σαφώς τη θέση του, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να ανακοινώσει την αναβολή της ψήφισης του.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία δέσμευση από πλευράς υπουργείου ότι θα αλλάξει το ουσιαστικό περιεχόμενο των ρυθμίσεων, ενώ τις όποιες υποχωρήσεις παραχωρεί τώρα, εύκολα μπορεί να τις επαναφέρει σύντομα εάν δεν αλλάξει ο πυρήνας της κυβερνητικής νομοθετικής παρέμβασης.

Show More

Related Articles

Back to top button