ΒριλήσσιαΚοινωνία

Σύγχρονη, κινητή μονάδα φροντίδας αδέσποτων, αποκτά ο Δήμος Βριλησσίων

Στην προμήθεια μιας ειδικής, σύγχρονης κινητής μονάδας για την περισυλλογή και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, προχωρά ο Δήμος Βριλησσίων, μετά την ένταξη της σχετικής δράσης στο Πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών με Απόφαση που εκδόθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα κατάλληλα διαμορφωμένο και εξοπλισμένο όχημα, τύπου VAN που θα στελεχώνεται από υπαλλήλους του Δήμου, για την ασφαλή μεταφορά των ζώων και θα χρησιμοποιηθεί για την περισυλλογή και επανένταξη των αδέσποτων αλλά κι ως ειδικό “ασθενοφόρο”, για την πρώτη φροντίδα και μεταφορά σοβαρών περιστατικών.

Η προμήθεια του οχήματος εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Φιλόδημος, μαζί με τη δράση “Υπηρεσίες στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς”. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 23.941 ευρώ.

ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο η Υπηρεσία Αδέσποτων του Δήμου Βριλησσίων, την οποία συντονίζει ο Αντιδήμαρχος, Αλέξης Μαυραγάνης, και η οποία έως τώρα έχει να παρουσιάσει απτά αποτελέσματα  όπως το ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα Βριλήσσια τείνουν να γίνουν μια πόλη χωρίς αδέσποτους σκύλους, αφού έχουν μείνει μόλις 15 καταγεγραμμένα ζώα, μεγαλης ηλικίας.

Ο αριθμός είναι συνεχώς μειούμενος τα τελευταία χρόνια και η τάση δείχνει ότι σύντομα στα Βριλήσσια, δεν θα υπάρχει πλέον αδέσποτο ζώο.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Βριλησσίων κάθε χρόνο παρέχονται κτηνιατρικές υπηρεσίες και τροφή σε πάνω από 240 αδέσποτα ζώα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, είναι στειρωμένες γάτες.  Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές ομάδες και εθελοντές, προχωρά σε περισυλλογή, καταγραφή, ηλεκτρική σήμανση και ιατρική φροντίδα ζώων, αποπαρασιτώσεις και εμβολιασμούς καθώς και στειρώσεις. Τα ζώα που περισυλλέγονται  και δίνονται προς φιλοξενία, υιοθεσία, ή επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μεγάλο κομμάτι του δημοτικού εγχειρήματος αφορά στην ενίσχυση της αντίληψης της υιοθεσία αδέσποτων αντί της αγοράς νέων κατοικίδιων από τους δημότες και εύρεση κατάλληλων αναδόχων συντροφιάς για κάθε αδέσποτο, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές ομάδες SOS και Felicity, τις οποίες ο Δήμος Βριλησσίων στις σχετικές ενημερώσεις του, ευχαριστεί για την εθελοντική και ταυτόχρονα ουσιαστική στήριξη τους στο πρόγραμμα και τη γενικότερη άριστη συνεργασία τους.

Στην Υπηρεσία του Δήμου τηρούνται φάκελοι, καρτέλες και βιβλιάρια υγείας για κάθε αδέσποτο.

Show More

Related Articles

Back to top button