Αγία Παρασκευή

Σταθόπουλος: “Ο Δήμος δεν ρουσφετολογεί”

Απάντηση του Δημάρχου στα περί "παρασιτούντων" καταστηματαρχών

Κόντρα με φόντο τους καταστηματάρχες ξέσπασε στην Αγ. Παρασκευή μετά την αναρτηση στα social media, σχολίου του Σπύρου Παπασπύρου οργανωτικού γραμματέα της παράταξης του πρώην Δημάρχου Γ. Ζορμπά, περί «παρασιτούντων» καταστηματαρχών που δεν πληρώνουν τον Δήμο με την ανοχή του Δημάρχου Γ. Σταθόπουλου.

Ο Δήμαρχος απάντησε με την εξής ανακοίνωση:

Οφείλουμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

  1. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος έχουν κάνει ρύθμιση και την εξοφλούν. Κάποιοι εξ αυτών τακτοποιούν τις οφειλές τους, χωρίς να καταφεύγουν σε ρύθμιση.
  2. Όποιοι έχουν πρόσφατες βεβαιωμένες οφειλές εκτός ρύθμισης (πιθανώς αναμένοντας ρύθμιση 120 δόσεων) καλούνται από την Οικονομική Υπηρεσία και υποχρεωτικά ρυθμίζουν.
  3. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα πάρουν χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και η Υπηρεσία θα προχωρήσει σε κατασχέσεις μετά πάροδο χρονικού διαστήματος.
  4. Η σημερινή Δημοτική αρχή σε συνεργασία με την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου, όχι μόνο δεν ρουσφετολογεί αλλά αντίθετα επιδιώκει καθημερινά να λύσει προβλήματα με τους επιχειρηματίες της πόλης.
  5. Δεν θα περιμέναμε τέτοια επίθεση στους καταστηματάρχες από την παράταξη του πρώην Δημάρχου.

 

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του κ. Παπασπύρου ο οποίος έγραψε στα social media τα εξής:

Τουλάχιστον, δεν θα πλήξουμε μέχρι τις εκλογές… Ξαναχτύπησε πάλι ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ (μάλλον υπερδήμαρχος, αφού ελέγχει πλήρως τον δήμαρχο) κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ. Χθες έκανε την εξής δημόσια ανάρτηση:

“Ο πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ.Ζορμπάς δεν ψήφισε την παραχώρηση χώρων στα καταστήματα στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. Τώρα”.

Ο κ. Παπαμιχαήλ, που ως γνωστόν είναι ένας από τους τεράστιους δικηγόρους της Χώρας, στρεψοδικεί.

Χθες λοιπόν, συζητήθηκε η παραχώρηση των χώρων στην κεντρική πλατεία, για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων. Τί συμβαίνει όμως; Ελάχιστοι, μόνο 3 αν δεν κάνω λάθος, είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους και δεν οφείλουν στον Δήμο. Οι υπόλοιποι, παρασιτούν σε βάρος και των δημοτών και των ευσυνείδητων και νομιμοφρόνων συναδέλφων τους. Και αυτούς τους παρασιτούντες επιβράβευσε η δημοτική Αρχή του κ. Σταθόπουλου μαζί και ο κ. Παπαμιχαήλ. Θέλουν δίκαιοι και άδικοι, να έχουν τα ίδια δικαιώματα (χωρίς τις ίδιες όμως υποχρεώσεις).

Έχουμε ξαναπεί ότι η δημοτική Αρχή κάνει χατιράκια, ρουσφετάκια που ζημιώνουν τον Δήμο. Τουλάχιστον ας κρατάνε το στόμα τους κλειστό.

Μήπως η δημοτική Αρχή, να ασχοληθεί λίγο με τον ΠΑΟΔΑΠ, που πνέει τα λοίσθια, αντί να επιβραβεύει τους επαγγελματίες κακοπληρωτές; Εκτός αν το κάνουν για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς αυτούς, αφού και οι ίδιοι δεν πληρώνουν τους υπαλλήλους τους.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button