ΒριλήσσιαΕιδήσεις

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: «Μας έβαλε να κάνουμε αγωγή κατά του Δήμου»

Βαρύτατες ευθύνες του υποψήφιου Δημάρχου Αργύρη Ντινόπουλου, με βάση τις καταγγελίες του πρώην ιδιοκτήτη του Ο.Τ. 61 («Τέννις Κλαμπ»)

Ποιος ευθύνεται τελικά που ο Δήμος Βριλησσίων έχασε πολλά εκατομμύρια ευρώ και επί 20 σχεδόν χρόνια δεν μπορούσε να αποκτήσει, ίσως τον πιο κρίσιμο ελεύθερο χώρο της πόλης;

Έναν χώρο που θεωρήθηκε οριστικά χαμένος αλλά  τελικώς αποκτήθηκε από τον νυν Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη;

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η πλευρά του πρώην ιδιοκτήτη του περίφημου ΟΤ 61 (πρώην Τένις Κλαμπ), κ. Σπανού, ο Αργύρης Ντινόπουλος ήταν εκείνος που ως Δήμαρχος την περίοδο 2002-2006, τον «έβαλε να κάνει αγωγή κατά του Δήμου» που ο ίδιος διοικούσε κι ότι με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά τίναξε στον αέρα την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει επί Δημάρχου Σταμάτη Λώλα, για την απαλλοτρίωση του ακινήτου.

Την καταγγελία έκανε ο δικηγόρος του κ. Σπανού, Άγγελος Πέτρου, πριν λίγους μήνες στο δημοτικό συμβούλιο Βριλησσίων. Συγκεκριμένα ο κ. Πέτρου είπε ότι «ο Αργύρης Ντινόπουλος έβαλε τον κ. Σπανό  να κάνει αγωγή κατά του Δήμου προκειμένου να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει το Ο.Τ. 61 ».

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ

Με βάση δημοσιεύματα της εποχής, ο κ. Ντινόπουλος επιχειρούσε να πείσει το δημοτικό συμβούλιο ότι «ναι μεν θέλει την απόκτηση του ακινήτου» αλλά τον απασχολούσε το υψηλό κόστος που απαιτούσε με την αγωγή του ο ιδιοκτήτης.

Εάν αυτά ευσταθούν, προκύπτουν σοβαρότατες ευθύνες για τον εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Αρ. Ντινόπουλο αφού έβαλε έναν ιδιώτη να στραφεί δικαστικά κατά του Δήμου ενώ μάλιστα εκείνος ήταν στην διοίκηση του.

Προκύπτουν επίσης ευθύνες για την μη απόκτηση του ζωτικού αυτού χώρου και για καθυστερήσεις που κόστισαν στον Δήμο πολλά εκατομμύρια ευρώ.

 «ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΗΚΑΜΕ»

Η πλευρά του πρώην ιδιοκτήτη, υποστηρίζει ακόμη ότι «μόνο με τον Μανιατογιάννη καταφέραμε να συνεννοηθούμε. Είναι ο μόνος που ήθελε πραγματικά να λυθεί το πρόβλημα». 

Το ΟΤ 61 θεωρήθηκε σχεδόν χαμένη υπόθεση αλλά τελικώς αποκτήθηκε από τον Δήμο έπειτα από κινήσεις της διοίκησης του νυν δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη ο οποίος προχώρησε σε απευθείας αγορά του ακινήτου, στη μισή τιμή από αυτή που είχε ορισθεί δικαστικώς το 2009 ενώ ο πρώην ιδιοκτήτης παραιτήθηκε από αξιώσεις 4 εκ. ευρώ. Το συνολικό όφελος για τον Δήμο ήταν της τάξης των 8.000.000 ευρώ.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ

Το ακίνητο αποτελεί μια από τις ελάχιστες ενιαίες αδόμητες εκτάσεις στα βόρεια προάστια με μεγάλη περιβαλλοντική σημασία, αφού βρίσκεται στην ζώνη προστασίας τη Ρεματιάς και έχει χρήσεις αθλητισμού, αναψυχής και παιδικού σταθμού, που είναι ζωτικής σημασίας για τα Βριλήσσια.

Βρίσκεται επί των οδών Τροίας-Αγαμέμνονος και Μενελάρου, πολύ κοντά στον κόμβο της Αττικής Οδού και την λεωφόρο Πεντέλης, είναι παραρεμάτια και έχει έκταση περίπου 9 στρεμμάτων, αποτελώντας  πλέον το τρίτο μεγαλύτερο, μετά την Ναυτική Βάση και το Πάρκο Μίκης Θεοδωράκης, δημοτικό, αδόμητο και κοινόχρηστο ακίνητο των Βριλησσίων.

Ο Δήμος έχει προχωρήσει ήδη στον καθαρισμό του χώρου ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση του εντός της επόμενης πολιτικής περιόδου. Σχεδιάζεται  εκεί να γίνει ένας νέος βρεφονηπιακός σταθμός και αθλητικοί χώροι. 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button