Κόσμος

Ρεκόρ ζέστης τον Ιανουάριο στην Ευρώπη!

Θερμοκρασίες… ρεκόρ ειδικά για την συγκεκριμένα εποχή καταγράφηκε αυτό το διάστημα σε τουλάχιστον οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για τον πιο ζεστό Ιανουάριο στη Γηραιά Ήπειρο, με τις Πολωνία, Δανία, Τσεχία, Ολλανδία, Λευκορωσία, Λιθουανία και Λετονία να αντιμετωπίζουν τις δυσκολότερες συνθήκες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε ο κλιματολόγος, Μαξιμιλιάνο Χερέρα, όπως εξηγεί βρετανικό δημοσίευμα του Guardian.

Για παράδειγμα, στο Κορμπιελόου της Πολωνίας, ο υδράργυρος έδειξε 19 Βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που καταγράφεται συνήθως τον Μάιο, την ώρα που στο Γιαβορνίκ της Τσεχίας, η θερμοκρασία άγγιξε τους 19,6 Βαθμούς Κελσίου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια, ο μέσος όρος την εποχή αυτή δεν ξεπερνούσε τους τρεις βαθμούς Κελσίου!

Παράλληλα, στη νότια Γαλλία και τη βόρεια Ισπανία, οι πολίτες φόρεσαν μαγιό για να υποδεχτούν το Νέο Έτος απολαμβάνοντας το μπάνιο τους στις παραλίες, αφού την Κυριακή ο υδράργυρος έδειξε 24,9 βαθμούς Κελσίου στο Μπιλμπάο της Ισπανίας με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για την πιο ζεστή μέρα του Ιανουαρίου.

Μόνο η Νορβηγία, η Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και η νοτιοανατολική Μεσόγειος δεν έδωσαν στη δημοσιότητα κανένα αρχείο.

Show More

Related Articles

Back to top button