ΒριλήσσιαΝέα

Πόλη χωρίς αδέσποτα τα Βριλήσσια

Μόλις 15 αδέσποτοι σκύλοι έμειναν στην πόλη, σύμφωνα με τον Δήμο

Μια πόλη χωρίς αδέσποτους  σκύλους, τείνουν πλέον να γίνουν τα Βριλήσσια αφού έχουν απομείνει μόλις 15 ζώα, στο πρόγραμμα παρακολούθησης του Δήμου., τα περισσότερα εκ των οποίων, μεγάλης ηλικίας.

Ο αριθμός είναι συνεχώς μειούμενος τα τελευταία χρόνια και η τάση δείχνει ότι σύντομα στα Βριλήσσια, δεν θα υπάρχει πλέον αδέσποτο ζώο.

Αυτό φυσικά δεν έγινε από μόνο του, αλλά πιστώνεται στην καλή δουλειά που εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι κάνει ο Δήμος Βριλησσίων, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές ομάδες της πόλης «Felicity – Γάτες στην πόλη» και  «ΣΟΣ Αδέσποτα Βριλησσίων και μάλιστα σε μια περίοδο, που όπως αναφέρει η  Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), «η Πολιτεία έχει εγκαταλείψει πλήρως τους Δήμους σε ότι αφορά στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τα ψίχουλα που έδιναν».

Με βάση τα στοιχεία απολογισμού του προγράμματος για τα αδέσποτα ζώα που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Αλέξης Μαυραγάνης , κάθε χρόνο ο Δήμος Βριλησσίων παράσχει κτηνιατρικές υπηρεσίες και τροφή σε πάνω από 240 αδέσποτα ζώα, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, είναι στειρωμένες γάτες.  Σε συνεργασία με τις φιλοζωικές ομάδες και εθελοντές, προχωρά σε περισυλλογή, καταγραφή, ηλεκτρική σήμανση και ιατρική φροντίδα ζώων, αποπαρασιτώσεις και εμβολιασμούς καθώς και στειρώσεις. Τα ζώα που περισυλλέγονται  και δίνονται προς φιλοξενία / υιοθεσία, ή επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στην Υπηρεσία του Δήμου τηρούνται φάκελοι, καρτέλες και βιβλιάρια υγείας για κάθε αδέσποτο.

BAZAAR ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ

Ο Δήμος σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις προχωρά και σε bazaar υιοθεσίας. Το τελευταίο bazaar έγινε στις 6 Ιουνίου, στο Πάρκο Μαρία Κάλλας, στο πλαίσιο τς ΓιορτήΠεριβάλλοντος.

Show More

Related Articles

Back to top button