ΒριλήσσιαΠεριβάλλονΝέα

Πρώτος Δήμος στην ανακύκλωση τα Βριλήσσια

Ανακυκλώνουν πάνω από το 1/3 των απορριμμάτων τους, σύμφωνα με την Περιφέρεια

Τις καλύτερες επιδόσεις στην ανακύκλωση, σε όλη την Αττική, έχει πετύχει ο Δήμος Βριλησσίων, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής.

Στο σύνολο της ανακύκλωσης με διαλογή στην  πηγή σε όλη την Περιφέρεια, ο Δήμος Βριλησσίων καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με 35,4%. Ο Δήμος Βριλησσίων, είναι ένας δήμος που ανακυκλώνει πάνω από το 1/3 των οικιακών αποβλήτων του. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με ποσοστό 33,4% και στην τρίτη θέση, ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού με ποσοστό 26,4%.

Πρώτος είναι ο Δήμος Βριλησσίων και στην χωριστική συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, χωρίς απόβλητα, με ποσοστό 23,1%  καθώς και στην κατηγορία της συνολικής ανάκτησης υλικών ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων με συνολικό ποσοστό ανάκτησης 30,4%.

Η σπουδαία αυτή επιτυχία των Βριλησσίων, πιστώνεται ξεκάθαρα στον Δήμαρχο, Ξένο Μανιατογιάννη και στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Αλέξη Μαυραγάνη και στην πολιτική που ακολουθούν στο τομέα της ανακύκλωσης από το 2015.

Το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης είναι ένας νέος θεσμός της Περιφέρειας Αττικής, μέσω της οποίας θα καταγράφονται πλήρως οι επιδόσεις κάθε Δήμου και στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες μέσω της ιστοσελίδας  recycleattica.gr.

Show More

Related Articles

Back to top button