ΒριλήσσιαΠολιτικήΝέαΕιδήσεις

Ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος Βριλησσίων μετά την αποχώρηση Μανιατογιάννη

Το μείζον πολιτικό ερώτημα στην πόλη των Βριλησσίων μετά την ανακοίνωση του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη ότι θα αποχωρήσει από τον Δήμο προκειμένου να πολιτευτεί με το ΠΑΣΟΚ στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, στον βόρειο τομέα της Αθήνας, είναι το ποιος θα είναι ο διάδοχος του έως τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και ποιος θα ηγηθεί της παράταξης της δημοτικής αρχής “Δήμος Δημιουργίας”, διεκδικώντας μια τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη.

Ο κ.Μανιατογιάννης μέχρι την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, αναμένεται να κινήσει ο ίδιος τις διαδικασίες της διαδοχής του. Όπως προβλέπεται, ο μεταβατικός Δήμαρχος θα προκύψει από τις ψήφους των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, οι οποίοι είναι 10.

Ο Ξένος Μανιατογιάννης

Ποιοι θα είναι όμως οι υποψήφιοι; Έως τώρα κάνεις δεν έχει εκδηλωθεί επισήμως, αν και ακούγονται διαφορά ονόματα, ενώ υπήρξαν και σχετικές παρασκηνιακές διεργασίες και συναντήσεις, αλλά και έντονο ενδιαφέρον από την πλευρά βουλευτών και υψηλόβαθμων πολιτικών στελεχών.

Το θέμα, όμως, είναι το ποιοι μπορούν να συγκεντρώσουν μια σχετική πλειοψηφία κι αυτή φαίνεται πολύ δύσκολη να την επιτύχουν οι περισσότεροι από όσους κάνουν σκέψεις και συγκεκριμένες επαφές για να βρεθούν στο τιμόνι της διοικούσας παράταξης.

Το μείζον πάντως είναι το ποιος από τους υποψηφίους διαδόχους του κ.Μανιατογιάννη είναι πραγματικά χρήσιμος για την πόλη, έχει τα απαραίτητα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και διαθέτει τη δυνατότητα να παράγει ουσιαστικό έργο.

Show More

Related Articles

Back to top button