ΒριλήσσιαΠολιτική

Παραλογισμοί στα Βριλήσσια: Eίπαν όχι στις απαλλαγές για ευάλωτους – Ναι για τους πλούσιους – Τους φταίει και ο Δήμος

Η είδηση είναι ότι ο «μητσοτακικός» Γιάννης Πισιμίσης μαζί με τον «αριστερίζοντα» Γιάννη Τσούτσια, δεν ψήφισαν τις απαλλαγές και τις ελαφρύνσεις των ευπαθών κοινωνικών ομάδων από τα δημοτικά τέλη και τον δημοτικό φόρο, στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο των Βριλησσίων.

Γ. Πισιμίσης

Και η αντιπρόταση τους ήταν να ισχύσουν οι απαλλαγές και οι ελαφρύνσεις οριζόντια, για όλους, ανεξαρτήτως περιουσίας. Να μπορεί και κάποιος που έχει πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, να απαλλαγεί από τα τέλη, εφόσον είναι πχ τρίτεκνος ή με όποια άλλο σχετικό κριτήριο.  Να απολαύσουν δηλαδή και οι πλούσιοι όσα δικαιούνται οι πιο φτωχοί και αδύναμοι.

Στην οριζόντια λογική Μητσοτάκη δηλαδή που μοιράζει το δημόσιο χρήμα με τη μορφή επιδομάτων σε όλους, είτε έχουν ανάγκη είτε όχι, ενώ παράλληλα τα δημόσια ταμεία και τα ταμεία των μεγάλων ομίλων της ενέργειας, των τροφίμων και των καυσίμων εξακολουθούν να θησαυρίζουν!

Ο ορισμός του νεοφιλελευθερισμού

Γ. Τσούτσιας

Και αν είναι αναμενόμενο να το ζητάει αυτό ο Γιάννης Πισιμίσης μιας «νεοφιλελέ» ΝΔ που ήταν μάλιστα αυτός που με την αλλαγή της ψήφου του οδήγησε και στην διακοπή του Προγράμματος Αντιμετώπισης της φτώχειας που ήταν δωρεάν για τον Δήμο Βριλησσίων αλλά στηρίζει την ΜΚΟ που πληρώνει ο Δήμος κάθε χρόνο στην Περιφέρεια Αττικής, είναι εντελώς διαφορετικό να το ζητάει και ο θεωρητικά εναλλακτικός Γιάννης Τσούτσιας. Τουλάχιστον προκαλεί μια κάποια έκπληξη.

Όλα τα υπόλοιπα, περί παραπλάνησης τους από τη δημοτική Αρχή, γιατί λέει δεν τους είπε κανείς και δεν κατάλαβαν ότι για να «περάσουν» οι απαλλαγές και οι ελαφρύνσεις προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, απαιτούνταν στο Δημοτικό Συμβούλιο η απόλυτη πλειοψηφία (50% συν 1) άρα και η δική τους ψήφος, μοιάζουν  αοριστολογίες και φτηνές δικαιολογίες.

Τι θέλανε δηλαδή; Νόμιζαν ότι αρκούσαν οι ψήφοι της διοικούσας παράταξης και αυτής του Αρ. Ντινόπουλου για να περάσουν οι απαλλαγές αλλά εκείνοι τάχα μου να διαχωρίσουν τη θέση τους και να το παίζουν, λαϊκίστικα… large;

Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο όπου η δημοτική Αρχή θα κατεβάσει εκ νέου εισήγηση για τα δημοτικά τέλη και τις απαλλαγές συνολικά, μπορούν να δείξουν με ποιον είναι. Με τους πολίτες ή με την μικροπολιτική.

V

Show More

Related Articles

Back to top button