ΒριλήσσιαΑνάπτυξη

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΥΣ

Σε εργοτάξιο αναμένεται να μετατραπούν μέσα στα επόμενα δυο χρόνια τα Βριλήσσια μετά την απόφαση του Δήμου να διατεθούν περισσότερα από 5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση των πεζοδρομίων και των δρόμων της πόλης.
Τα έργα που θα συνεχίσουν αυτά που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2017 σε συνολικό μήκος 12 χλμ., προβλέπεται να γίνουν μέσα στο 2018 και το 2019 και σε αυτά περιλαμβάνονται η ανακατασκευή και η βελτίωση της βατότητας των πεζοδρομίων, η ανακατασκευή των ασφαλτικών οδοστρωμάτων και η ενίσχυση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της πόλης.
Η έγκριση για την διάθεση των κονδυλίων έγινε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου στα τέλη Φεβρουαρίου. Περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν εντός του δευτέρου εξαμήνου του 2018 και τα υπόλοιπα εντός του 2019.
Τα έργα θα γίνουν με τέτοιο σχεδιασμό ώστε να προβλέπεται η μελλοντική εγκατάσταση δικτύου φυσικού αερίου κι άλλων παρεμβάσεων.
Πρόκειται για έργα που κρίνονται ως ιδιαίτερα αναγκαία καθώς θα επιλύσουν ένα διαχρονικό πρόβλημα των Βριλησσίων. Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια της πόλης, ουσιαστικά άρχισαν να συντηρούνται και να ανακατασκευάζονται τα τελευταία δυο χρόνια με την πλειονότητα τους να βρίσκεται σε κακή κατάσταση ενώ καταγράφονται συχνά και αρκετά τροχαία ατυχήματα που οφείλονται και στην κακή ποιότητα των οδοστρωμάτων.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button