Πολιτισμός

Παιδική κακοποίηση στο εδώλιο: μια παγκόσμια μάστιγα

Πέρυσι το φθινόπωρο ένας έλεγχος ρουτίνας στο σπίτι του Jörg L. στη πόλη Bergisch Gladbachs στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία πυροδότησε μια μεγάλη έρευνα σε δίκτυο παιδοφιλίας με δεκάδες χιλιάδες υπόπτους. Η δίκη αρχίζει τώρα στην Κολονία.

Ήταν ένα απλό σπίτι με κήπο, όχι μακριά από την πόλη της Κολωνία. Η βιτρίνα που έδειχνε μια κανονική ζωή, όπως γράφει χαρακτηριστικά η Deutsche Welle. Ως συνήθως, οι γείτονες έκαναν λόγο για «μια χαριτωμένη, φυσιολογική οικογένεια». Ωστόσο η παιδική πορνογραφία- βίντεο και φωτογραφίες- που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 43χρονου Jörg L. οδήγησε στην μεγαλύτερη έρευνα για δίκτυα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που έγινε ποτέ στη Γερμανία.

Ο Jörg L., μάγειρας στο επάγγελμα και διαχειριστής ξενοδοχείου, κατηγορείται ότι κακοποιούσε επανειλημμένα την κόρη του, που είχε γεννηθεί το 2017. Η εισαγγελία υποστηρίζει ότι κατέγραφε σε βίντεο τις περισσότρες φορές τις πράξεις του και τις μοιραζόταν με χιλιάδες άλλους σε διάφορες ομάδες στο διαδίκτυο. Η κακοποίηση λέγεται ότι ξεκίνησε όταν το κοριτσάκι ήταν μόλις τριών μηνών.

Η αστυνομία στην Κολονία οργάνωσε μια ειδική μονάδα κρούσης με περισσότερα από 300  άτομα και πάνω από 130 ερευνητές χτένισαν ατελείωτα βίντεο και φωτογραφίες που περιείχαν και σκηνές απίστευτης σεξουαλικής βίας κατά παιδιών.

Μετά από επίπονες έρευνες απομακρύνθηκαν 50 παιδιά από την επιμέλεια των βασανιστών τους, μεταξύ αυτών και ένα μωρό τριών μηνών. Η λίστα των υπόπτων που έχουν ταυτοποιηθεί έφτασαν τους 87 και καθένας από αυτούς τους 87 οδηγούσε την έρευνα σε νέους υπόπτους.. «Δεν πρόκειται για μεμονωμένες υποθέσεις», είπε στην DW ο εισαγγελέας της Κολωνίας, Μάρκους Χάρτμαν. «Πίσω από κάθε περιστατικό κακοποίησης υπάρχει ένα δίκτυο, ένα επικοινωνιακό οικοδόμημα που, σύμφωνα με την εκτίμησή μας, βοηθάει, στηρίζει και ενθαρρύνει την κακοποίηση»

Και δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί το μέγεθος αυτού του δικτύου. Στα τέλη Ιουνίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου, Πήτερ Μπίζενμπαχ,  ανέφερε ότι οι ειδικοί ερευνητές βρήκαν ψευδώνυμα και ιστορικά περισσοτέρων των 30.000 πιθανών δραστών, κάνοντας λόγο για «μια νέα διάσταση αρρωστημένης εγκληματικότητας».

Αυτή η επιτυχία της αστυνομίας ήρθε πολύ αργά για το κοριτσάκι του δράστη. Η εισαγγελία έχει απαγγείλει συνολικά 79 κατηγορίες στον Jörg L. ο οποίος, σύμφωνα με τις αρχές, διέπραξε μερικά από τα εγκλήματα του από κοινού με έναν «φίλο» του στο διαδίκτυο, έναν 27χρονο που έχει ήδη καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Λέγεται ότι ο 27χρονος, ένας πρώην στρατιώτης, έπαιρνε μαζί του την κόρη του και τον γιό του σε «προκαθορισμένα ραντεβού κακοποίησης». Ο Jörg L. αντιμετωπίζει 15ετή φυλάκιση.

Chat Rooms

Οι ερευνητές λένε ότι υπάρχουν ομάδες chat στο διαδίκτυο που αποτελούνται από εκατοντάδες έως 1.800 μέλη, «επικοινωνούν σε αυτές τις ιστοσελίδες μεταξύ τους και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να πιστεύει ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών είναι μια κοινωνικά αποδεκτή σεξουαλική προτίμηση».

Όπως λέει ο Χάρτμαν «οι άνθρωποι αυτοί ανά ομάδες συνεχώς διαβεβαίωναν ο ένας τον άλλον ότι αυτό που κάνουν είναι φυσιολογικό, μέχρι του σημείου να πιστέψουν ότι διέπρατταν αυτά τα εγκλήματα σε συναινετική βάση με τα παιδιά με τα παιδιά που κακοποιούσαν».

Οι γνωστοί και οι άγνωστοι

Σύμφωνα με τις στοιχεία της αστυνομίας το 2019 καταγράφηκαν 15.936 περιστατικά σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων και 12.262 περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας. Επιπλέον έχουν καταγραφεί περίπου 3.000 υποθέσεις παραπλάνησης στο διαδίκτυο, όπου οι ενήλικοι χειραγωγούν παιδιά με στόχο να διαπράξουν σεξουαλικής φύσεων εγκλήματα. Είναι βέβαιο όμως ότι ο πραγματικός αριθμός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

«Οι δράστες προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις», λέει ο Γιοχάνες Βίλχεμ Ρόρινγκ  αρμόδιος στην κυβέρνηση Μέρκελ για τέτοιου είδους εγκλήματα τα τελευταία εννέα χρόνια. «Το πρόβλημα της σεξουαλικής βίας κατά παιδιών, οργανωμένης τόσο αναλογικά όσο και ψηφιακά, είναι πρόβλημα ολόκληρης της κοινωνίας»

ΠΗΓΗ:  efsyn.gr

Show More

Related Articles

Back to top button