Αγία Παρασκευή

Ο… καβγάς με την πραγματικότητα στην Αγ. Παρασκευή

 

Άρθρο του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου Αγ. Παρασκευής, Δημήτρη Κονταξη

Έχοντας πλέον μπει για τα καλά στην προεκλογική περίοδο έχω την εντύπωση ότι ορισμένοι ασχολούμενοι με τα κοινά διακατέχονται από τη λογική του «εφόσον η πραγματικότητα δεν μας βολεύει, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα». Και κάνω αυτή την αναφορά γιατί μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι αυτό ισχύει κυρίως για ένα τμήμα της αντιπολίτευσης στον Δήμο μας. Βεβαίως, στο πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης μπορούν να εξηγηθούν και να κατανοηθούν κάποιες υπερβολές, όμως και σε αυτές υπάρχουν όρια που όταν ξεπερνιούνται συνιστούν υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Και τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Τελευταία κάποιοι επιδίδονται σε συστηματική προσπάθεια προβολής της άποψης ότι η Δημοτική αρχή του Γιάννη Σταθόπουλου δεν έχει να επιδείξει έργο. Δεν τους πτοεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θέση συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα σε όλους τους τομείς. Τους αρκεί, προσβλέποντας σε εκλογικά κέρδη, να καλλιεργείται επικοινωνιακά ο μηδενισμός και να συσκοτίζονται δεδομένα πέραν πάσης αμφισβήτησης. Για παράδειγμα, επιχειρούν να εξαφανίσουν από τη δημόσια σφαίρα ότι τη θέση του άγους του πρώην Μπαρμπίκα στον Τσακό, έχει πάρει από πέρυσι ένα διδακτήριο στολίδι (Επαγγελματικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής) που θα ζήλευαν όλες οι πόλεις της χώρας. Kαι είναι μακρύς ο κατάλογος όσων σημαντικών πεπραγμένων αποκρύπτονται εξαιτίας του αντιπολιτευτικού οίστρου. Ενδεικτικά αναφέρω σε τίτλους: Κτήμα-Οικία Ιόλα, Δημαρχείο, πολλά αντιπλημμυρικά έργα, διανοίξεις-πεζοδρομήσεις στα Πευκάκια, υπόγειοι κάδοι καθαριότητας, 30 γωνιές ανακύκλωσης, Παιδικές χαρές, δίκτυο κοινωνικής προστασίας, πολιτισμός, αναπλάσεις αθλητικών χώρων, δημοπρατήσεις Αιγαίου Πελάγους – Κεντρικής Πλατείας – μελέτης Ιόλα – 14ου Νηπιαγωγείου, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με την εκμετάλλευση του Γιαβάσειου, του Ασημακοπούλειου κ.λπ.

Εννοείται ότι δεν είναι όλα τέλεια και ότι έχουν πολλά να γίνουν ακόμα, προκειμένου η Αγία Παρασκευή να φθάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Όμως δίχως άλλο η πόλη μας είναι σήμερα καλύτερη από το 2014 που την ανέλαβε η σημερινή Δημοτική αρχή, ενώ μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση της χώρας τέθηκαν οι βάσεις περαιτέρω αναβάθμισής της την επόμενη τετραετία. Όσο για τους παράγοντες της αντιπολίτευσης που τα βάζουν με την πραγματικότητα, είναι προτιμότερο να συμβιβαστούν μαζί της και με προτάσεις, ρεαλιστικές θέσεις και ιδέες να συμβάλλουν ουσιαστικά στην πορεία του Δήμου Αγίας Παρασκευής προς το μέλλον.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button