ΚοινωνίαΑπόψειςV-talksΕιδήσεις

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος, μια επιτροπή λογοκρισίας και ένα σατιρικό άσμα

Της Μάνιας Παπαδημητρίου

Ο αντιτρομοκρατικός νόμος στοχοποιει και άσματα και μάλιστα σατιρικά; Ειχα την εντύπωση οτι μιλάει για πράξεις.
Αλλα και για άσματα να λεει τι γράφει το άσμα ;
“Μαμά μπαμπά ΔΕΝ τόκανα εγω”
Ποιό το κακό λοιπον;
Εαν η στοχοποίηση είναι για την φράση ” είμαι κουκουλοφορος”, εδώ υπάρχει παρεξηγησις. Δεν λέει κουκουλοφόρος, λεει κουκού λο φόρος και μάλιστα τραγουδιεται με πολύ συγκεκριμένο τονισμό και ρυθμό κι εγώ καταλαβαίνω ό,τι ακριβως εννοεί, το ότι δηλαδή έτσι τον θεωρούν οι άλλοι, αλλά ΔΕΝ είναι, γιατί όπως λέει παρακάτω ” δεν το καμα εγώ”.
Συνεπώς απο την ανάλυση των στίχων εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα σατιρικό άσμα ουδόλως εμπλεκόμενο με πράξεις βίας.
Έτσι Θα έλεγε μια επιτροπή λογοκρισίας που θα ασχολιόταν σοβαρά με το θέμα. Και σοβαρά σημαίνει όχι μόνο να διαβάσει τους στίχους, αλλά και να τους αναλύσει, συνυπολογίζοντας το κόστος και την αντίδραση από την απαγόρευση του άσματος και την τιμωρία όσων του επέτρεψαν να ακουστεί.
“Ας αφησουμε τη σάτιρα και τους μουζικάντηδες να καμουν τη δουλειά τους και ας ασχοληθούμε με την πανδημία και τους ασθενείς
Ας μην αφήνομεν τον γάμον να πάμε για πουρνάρια “, ίσως να έλεγεν εις παλαιός πολιτικός δημοκρατικού κόμματος, εάν ακροδεξιά στοιχεία έψαχναν ψύλλους στα άχυρα για να δημιουργήσουν σκάνδαλα εκεί που δεν υπήρχανε.
Show More

Related Articles

Back to top button