ΠολιτισμόςΚινηματογράφοςΨυχαγωγίαΕιδήσεις

Οδηγός επιβίωσης Λοκντάουν part 2 με… 3+1 ταινίες

Ξεκίνησε το λοκ ντάουν και μαζί ξεκίνησε και αναζήτηση δραστηριοτήτων από… το σπίτι.

3 νέες ταινίες και 1 κλασική οι προτάσεις μας γι’ αυτήν την εβδομάδα. Από τη Θυσία του Αντρέι Ταρκόφσκι στην Ιστορία Γάμου που εντυπωσίασε στην πρώτη καραντίνα, στην Πλατφόρμα που σόκαρε με το πρωτότυπο σενάριο της και στην Δίκη των 7 του Σικάγο, το πολιτικό θρίλερ που ήδη ανέβηκε στις πιο δημοφιλείς ταινίες του Νέτφλιξ.

Η πλατφόρμα ( The platform)

του Γκάλντερ Γκαστελού-Ουρούτια

The Platform: μια πολιτική αλληγορία και κριτική - beasty-press.com

Μια πολιτική και κοινωνική αλληγορία που ασκεί εύστοχα κριτική σε διαχρονικά προβλήματα της ανθρωπότητας και στην ταξική διαστρωμάτωση. Η ταινία κέρδισε το μεγάλο βραβείο του τμήματος «Midnight Madness» στο φεστιβάλ του Τορόντο.

Σύνοψη:

Σε μια φυλακή, μια πλατφόρμα με φαγητό κατεβαίνει από όροφο σε όροφο. Οι επάνω τρώνε αρκετά, αφήνοντας τους κάτω πεινασμένους κι απελπισμένους. Η εξέγερση; Αναπόφευκτη.

Δείτε το τρέιλερ:

Η Θυσία (The Sacrifice)

του Αντρέι ΤαρκόφσκιH Θυσία

Η όγδοη και τελευταία ταινία του Αντρέι Ταρκόφσκι πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της τον Μάιο του 1986 στο Επίσημο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, όπου και απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία: το Μέγα βραβείο Επιτροπής, το Βραβείο της FIPRESCI, το Οικουμενικό Βραβείο και το Βραβείο Καλλιτεχνικής Συνεισφοράς για τον θρυλικό φωτογράφο Sven Nykvist.

Σύνοψη:

Τα γενέθλια του Αλεξάντερ διακόπτονται από την είδηση πως ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει μόλις ξεκινήσει και η ανθρωπότητα βρίσκεται λίγο πριν τον ολοκληρωτικό αφανισμό της. Aν και άθεος, ο Αλεξάντερ θα προσφέρει στο Θεό την οικογένεια του, το σπίτι του ακόμη και τον μικρό του γιο προκειμένου να σωθεί ο κόσμος.

Δείτε το τρέιλερ:

https://www.youtube.com/watch?v=1Rc6bm-tV2I

Δείτε την ταινία:

https://www.youtube.com/watch?v=PlV4k2GNGmo&t=4s

Ιστορία γάμου (Marriage Story)

του Νόα Μπάουμπακ

Ιστορία Γάμου (Marriage Story) | Σινεμά | LiFO

 

Αυτό το πολυεπίπεδο “δράμα διαζυγίου” εντυπωσίασε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης καραντίνας. Όμορφες ερμηνείες διαγράφουν όλη την αλήθεια πίσω από έναν χωρισμό.

Σύνοψη:

Ο Τσάρλι, ένας θεατρικός σκηνοθέτης στην εναλλακτική σκηνή της Νέας Υόρκης και η Νικόλ, μια υποσχόμενη ηθοποιός που δεν έχει ξεδιπλώσει το ταλέντο της, περιγράφουν εναλλάξ το τι αγαπούν ο ένας στον άλλο, μετά από δέκα χρόνια γάμου.

Τα λεγόμενά τους συνοδεύονται από ένα μοντάζ των προσωπικών τους στιγμών, που αποπνέουν μια αίσθηση απόλυτης φυσικότητας: σαν μια γλυκιά αδιάκριτη ματιά στη ζωή που βρίσκει πάντα τον τρόπο να διαβρώσει τα ανθρώπινα αισθήματα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η Δίκη των 7 του Σιγάγου

του Αάρον Σόρκιν

Η Δίκη των 7 του Σικάγου (The Trial of the Chicago 7) | Σινεμά | LiFO

Πιο επίκαιρη από ποτέ, με τον πολιτικό αναβρασμό, τις διαδηλώσεις και την αστυνομική βία να είναι καθημερινά στην επικαιρότητα παγκοσμίως. Ένα δυνατό πολιτικό θρίλερ το οποίο ακολουθεί τα πραγματικά γεγονότα του 1968 και την περίφημη “Δίκη των 7”, των ακτιβιστών που κατηγορήθηκαν πως υποκίνησαν την αιματηρή διαδήλωση κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Των Δημοκρατικών.

Σύνοψη:

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ πήραν μεγάλες διαστάσεις και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον έδωσε το σήμα για πλήρη καταστολή – κάτι που τις μεταμόρφωσε σε εξέγερση. Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καιγόταν. Οι οργανωτές της διαδήλωσης – συμπεριλαμβανομένων των Άμπι Χόφμαν, Τζέρι Ρούμπιν, Τομ Χέιντεν και Μπόμπι Σιλ – κατηγορήθηκαν πως συνωμότησαν και υποκίνησαν την εξέγερση και η δίκη που ακολούθησε είναι μία από τις πιο διαβόητες στην ιστορία.

Δείτε το τρέιλερ:

Show More

Related Articles

Back to top button