ΒριλήσσιαΠολιτική

Ντινόπουλος για Δήμαρχος: «Ψηφίστε εμένα και τη ΝΔ» – Δύο οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι στα Βριλήσσια, ξανά.

Μια ακόμα κομματική υποψηφιότητα από τον χώρο της ΝΔ, προστίθεται στον προεκλογικό χάρτη του Δήμου Βριλησσίων.

Μετά τον Γιάννη Πισιμίση που ανακοίνωσε προ ημερών την υποψηφιότητα του, σειρά πήρε ο πρώην Δήμαρχος και υπουργός, Αργύρης Ντινόπουλος ο οποίος έχασε τις προηγούμενες εκλογές, στον β γύρο, από τον Ξένο Μανιατογιάννη.

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της κοπής της πίτας του συνδυασμού «Βριλήσσια Δυνατά» του κ. Ντινόπουλου στην οποία συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, λιγότερος όμως, όπως υποστηρίζουν οι οπαδοί του εσωκομματικού του αντιπάλου, από την αντίστοιχη εκδήλωση του Γιάννη Πισιμίση.

Αυτό αποτελεί και μια έμμεση απάντηση τους για την αμφιλεγόμενη φωτογραφία μεταφοράς με πούλμαν πολιτών που δημοσίευσε η πλευρά Ντινόπουλου και για το ντιμπέιτ που προέκυψε, για το αν επρόκειτο για πολίτες που ήρθαν από τα Άνω Βριλήσσια (σύμφωνα με μία εκδοχή) ή για κομματικά στελέχη από γειτονικούς Δήμους (κατά άλλες πληροφορίες) που κινητοποιήθηκαν από τον «μητσοτακικό» κομματικό μηχανισμό για την εκδήλωση Πισιμίση.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ – «ΠΙΣΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ

Στην εκδήλωση δεν παρέστησαν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Α. Γεωργιάδης και η Ν. Κεραμέως που πήγαν στην πίτα του «μητσοτακικού» Γ. Πισιμίση, δείχνοντας και την απόσταση που χωρίζει τον «καραμανλικό» Α. Ντινόπουλο από το Μέγαρο Μαξίμου. Παρέστη ωστόσο, η υφυπουργός Υγείας Σοφία Ράπτη καθώς και «καραμανλικά» και «σαμαρικά» στελέχη της τοπικής ΝΔ.

Ο κ. Ντινόπουλος, όπως και το 2019, απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ζητώντας να τον εκλέξουν Δήμαρχο και να υπερψηφίσουν το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, τονίζοντας ότι παραμένει «πιστός ιδεολογικά στην παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής”, για τον οποίο υπογράμμισε και την προσωπική γνωριμία που είχε μαζί του ως δημοσιογράφος. «Την ώρα του αγώνα δεν στεκόμαστε στα λάθη που μπορεί να έγιναν -ή στις πικρίες που ίσως κάποιοι έχουν- και κοιτάμε την μεγάλη εικόνα», είπε δίνοντας γραμμή στους οπαδούς του για ψήφο υπέρ του Κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, ξεπερνώντας την εμφανή δυσαρέσκεια του σε τοπικό και προσωπικό επίπεδο. Παρά την επιλογή του να ταυτιστεί με τη ΝΔ, τόνισε επίσης ότι «δεν θα είναι κομματικός Δήμαρχος».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΜΙΣΗ

Ωστόσο, εξαπέλυσε έμμεση επίθεση στον ενδοπαραταξιακό του αντίπαλο Γιάννη Πισιμίση, κάνοντας λόγο για «καπετανάτα», «αποστασίες, διασπάσεις, προσωπικές έχθρες και ιδιοτελή συμφέροντα».

«Εδώ και 40 χρόνια, τα Βριλήσσια διοικήθηκαν από κεντροδεξιές παρατάξεις με δυο εξαιρέσεις, μια από τις οποίες είναι και η σημερινή δημοτική Αρχή. Σε όλες τις περιπτώσεις εξαιρέσεων συνέβαινε το πρωτοφανές φαινόμενο, η παράταξη που έμενε έξω από τον β γύρο, να ψηφίζει τον ιδεολογικό της αντίπαλο για να μην εκλεγεί ο ιδεολογικός της σύμμαχος. Οι διασπάσεις, οι αποστασίες ,οι προσωπικές έχθρες και τα ιδιοτελή συμφέροντα οδήγησαν ακόμα και σε δικαστικές αίθουσες και αγωγές με τις οποίες επιχειρήθηκε να εξοντωθούν, όχι πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά ομοιδεάτες. Αυτές οι παλαιοκομματικές παθογένειες πρέπει να σταματήσουν οριστικά», είπε ο κ. Ντινόπουλος κάνοντας σαφή αναφορά στην δικαστική του διαμάχη με τον κ. Πισιμίση. Ο τελευταίος με αγωγή του, η οποία κατέπεσε στο Δικαστήριο, ζητούσε 160.000 ευρώ αποζημίωση επειδή ο κ. Ντινόπουλος τον είχε κατηγορήσει ότι παρότι ανήκουν στην ίδια παράταξη, ψήφισε στον β γύρο των εκλογών του 2019, τον σημερινό Δήμαρχο, Ξένο Μανιατογιάννη.

«ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΚΑΠΕΤΑΝΑΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε με νόημα ότι «διοίκηση με καπετανάτα, δεν γίνεται», κάτι που θεωρήθηκε ως έμμεση αναφορά στο «σύστημα» των τοπικών παραγόντων (Χρηστάκης, Φαράκλας, ηγεσία τοπικής οργάνωση ΝΔ, τοπικοί συνεργάτες υπουργών και κυβερνητικών βουλευτών) που πλαισιώνουν τον κ. Πισιμίση. Επιπλέον, η αναφορά του κ. Ντινόπουλου ότι δεν υπήρξε «ποτέ ανεπάγγελτός», ερμηνεύτηκε κι αυτή ως αιχμή προς τον Γιάννη Πισιμίση.

Τόνισε ακόμα, ότι η ομιλία του μεταδόθηκε ζωντανά από τον ΕΛΛΑΔΑ FM και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι «άλλοι δεν το έκαναν», στηλιτεύοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι ο κ. Πισιμίσης δεν δημοσίευσε πουθενά ολόκληρη την ομιλία του (μόνο αποσπάσματα και φωτογραφικό υλικό), στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον κ. Ντινόπουλο.

ΗΠΙΟΣ ΜΕ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗ – «ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ» ΠΡΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΗ

Πάντως, εμφανίστηκε πιο ήπιος στις αντιπολιτευτικές του αναφορές προς τη σημερινή διοίκηση και τον απερχόμενο Δήμαρχο Ξένο Μανιατογιάννη στον οποίον ευχήθηκε καλή προσωπική επιτυχία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Χαρακτήρισε σωστή την ενίσχυση της ασφάλειας στον Δήμο, καθώς και την αγορά του πρώην Τένις Κλαμπ, ενώ επιφύλαξε καλά λόγια, τόσο για το πρόγραμμα ανακύκλωσης όσο και για την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται από την σημερινή Διοίκηση.  Αναφορές που ερμηνεύτηκαν ως «ανοίγματα» προς τους Αντιδημάρχους Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πολιτικής, Αλέξη Μαυραγάνη και Βούλα Αρσένη, αντίστοιχα, οι οποίοι θεωρούνται εκ των πιθανών διαδόχων του κ. Μανιατογιάννη.

«ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ»

Ο κ. Ντινόπουλος υποσχέθηκε ότι «θα διοικήσει με νέους» για τους οποίους επιφύλαξε αρκετές αναφορές, αλλά και ότι «θα τα αλλάξει όλα στα Βριλήσσια» με  «μεγάλα έργα» όπως το να δημιουργήσει «μεγάλο θεματικό πάρκο στη Ναυτική Βάση». Μίλησε ακόμα για επαναλειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας και τη μερική επέκταση της πεζοδρόμησης της πλατείας Αναλήψεως. Μια ανάπλαση που πραγματοποιήθηκε επί Δημαρχίας του, με απευθείας ανάθεση που αποτέλεσε σκάνδαλο την εποχή κατασκευής της και οι κακές γλώσσες λένε ότι την πληρώνει ακόμα ο Δήμος Βριλησσίων.

Μια ακόμα από τις εξαγγελίες του ήταν το… «κυνήγι των δικύκλων», αφού δεσμεύτηκε πως αν εκλεγεί «δεν θα ξαναπεράσουν μηχανάκια από την πλατεία»!

(Φωτογραφίες απο vrilissiapress.gr)

Show More

Related Articles

Back to top button