ΚοινωνίαΕιδήσεις

«Νεκροταφείο» η Κοπακαμπάνα: 100 τάφοι προς τιμήν των νεκρών του Covid-19

"Στόχος είναι να διαμαρτυρηθούμε για τα διαδοχικά λάθη που διέπραξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης που η Βραζιλία βιώνει αυτή τη στιγμή"

Η μη κυβερνητική οργάνωση Rio de Paz έσκαψε, σε μια συμβολική κίνηση, 100 τάφους στην παραλία Κοπακαμπάνα, στο Ρίο ντε Τζανέιρο, για να αποτίσει φόρο τιμής στους χιλιάδες Βραζιλιάνους που έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19 και να καταγγείλει την “ανικανότητα” των κρατικών αρχών ενώπιον της πανδημίας.

Οι τάφοι ήταν παρατεταγμένοι σε καμιά δεκαριά σειρές μπροστά από το ξενοδοχείο Copacabana Palace και δύο μαύροι σταυροί διακοσμημένοι με μικρές σημαίες της Βραζιλίας είχαν τοποθετηθεί στην άμμο.

Στόχος είναι να διαμαρτυρηθούμε για τα διαδοχικά λάθη που διέπραξε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης που η Βραζιλία βιώνει αυτή τη στιγμή”, εξήγησε η ΜΚΟ σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η όλη εικόνα υπενθύμισε εκείνες των ασφυκτικά γεμάτων κοιμητηρίων σε πολλές πόλεις της χώρας, όπου τάφοι έχουν σκαφτεί βιαστικά εξαιτίας της πανδημίας, ιδίως στο Μανάους (βόρεια).

Αναπαραγάγαμε εδώ, με φόντο το ντεκόρ μιας καρτ ποστάλ του Ρίο, όσα αντικρίζουμε στα νεκροταφεία μας. Χιλιάδες άνθρωποι έχουν θαφτεί σε τάφους που ανοίχθηκαν καταγής”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντόνιο Κάρλος Κόστα, ο πρόεδρος της ΜΚΟ.

“Βρισκόμαστε εδώ για να ζητήσουμε την αλλαγή της συμπεριφοράς του προέδρου της Δημοκρατίας, που πρέπει να καταλάβει πως το έθνος μας βρίσκεται αντιμέτωπο με τη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του. Αυτή η πανδημία επέτεινε τις κοινωνικές αδικίες και την ανικανότητα των κρατικών αρχών”,υπογράμμισε.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δεν σταματά να υποτιμά το μέγεθος της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας την Covid-19 “γριπούλα”. Ο ίδιος συνεχίζει να προκρίνει την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας, την ώρα που η χώρα θρηνεί περισσότερους από 40.000 νεκρούς και καταμετρά 770.000 και πλέον κρούσματα.

Στην παραλία Κοπακαμπάνα, ένας υποστηρικτής του Μπολσονάρου έβγαλε κάποιους από τους σταυρούς από την άμμο, ενώ άλλοι έβριζαν τα μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

Σε ένα βίντεο που ανήρτησε η Rio de Paz στο Twitter διακρίνεται στη συνέχεια ένας πατέρας, ο γιος του οποίου πέθανε σε ηλικία 25 ετών από τον νέο κορονοϊό, να ξαναβάζει τους σταυρούς στη θέση τους, φωνάζοντας “σεβαστείτε τον πόνο μας”.

Πηγή: Lifo.gr

Show More

Related Articles

Back to top button