Απόψεις

Να μπει τώρα τέλος στην απανθρωπιά – Η στέγη είναι δικαίωμα

Είναι δυνατόν;

Στη χώρα που δίνουν 10 εκατομμύρια από τον αναπτυξιακό νόμο, σε πτωχευμένους «τηλεστάρ» που χρωστάνε στους πάντες….

Στη χώρα που ρυθμίζουν με σκανδαλωδώς απλές και ταχείς διαδικασίες τα κόκκινα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ κομμάτων και μεγαλοεπιχειρηματιών…

Στη χώρα που «κάνουν καριέρα» οι μαυραγαρίτες και τα κοράκια που φτάνουν μέχρι και τη Βουλή…

Στη χώρα που οι τράπεζες στηρίζονται μόνο στο κρατικό χρήμα, αυτό το χρήμα που χρεωθήκαμε όλοι οι έλληνες μέχρι και τα δισέγγονα μας…

…να ζούμε τέτοιες σκηνές;

Την Αστυνομία και τον δικαστικό επιμελητή να μπουκάρουν στις 5.30 το πρωί, σπάζοντας τη πόρτα σε σπίτι δανειολήπτριας προκειμένου να της κάνουν έξωση για χρέη 15.000 ευρώ;

Φυσικά και είναι δυνατόν.

Για να κερδίσουν τα κοράκια, οι ολιγάρχες, οι φίλοι και οι ημέτεροι, πρέπει να πληρώσουν οι πολλοί.

Αλλά αυτό είναι μόνο βια και ολοκληρωτισμός.

Δεν έχει σημασία εάν το σπίτι ανήκει στη συνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού ή σε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο. Ένα απλό μικρό, παλιό σπίτι ήταν άλλωστε.

Αν το κάνουν αυτό σε μια δημοσιογράφο, φανταστείτε πόσο άοπλος και ανυπεράσπιστος είναι ο απλός πολίτης.

Έχει σημασία η βία, ο τραμπουκισμός και η απανθρωπιά.

Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη, οι Αρχές που υποτίθεται ότι υπάρχουν για να προστατεύουν τον κοσμάκη, συνοδεύουν ως μπράβοι, τα κοράκια και σπάνε τις πόρτες για να πετάξουν στον δρόμο τους απλούς ανθρώπους.

Για ποια νομιμότητα μιλάτε όταν τελειώνει η ανθρωπιά και η ηθική;

Είναι αθλιότητα να σου παίρνουν την πρώτη κατοικία. Είναι αθλιότητα να σου παίρνουν το σπίτι για οποιοδήποτε χρέος όταν η σύνταξη ή ο μισθός σου είναι 700 ευρώ. Είναι αθλιότητα να σε πετάνε στον δρόμο και να μη δέχονται να κάνουν διακανονισμούς που να βολεύουν τους φτωχούς. Όπως ακριβώς κάνουν και με τα κόκκινα δάνεια των εκατομμυρίων σε κόμματα και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Σύμφωνα με την Ιωάννα Κολοβού, το χρέος δημιουργήθηκε, λόγω χρήσης των καρτών για να μπορέσει να σπουδάσει το γιό της που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Παρά τις προσπάθειες για διακανονισμό δεν μπόρεσε να αποπληρώσει το χρέος της, λόγω της χαμηλής σύνταξης που παίρνει.
Η ίδια προσπάθησε να βρει τρόπους να αποπληρώσει το χρέος της αλλά βρήκε ανάλγητη στάση από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας που ενώ ήξερε ότι ζει με 700 ευρώ και ότι δεν είχε καταθέσεις, επέβαλε οικονομικούς όρους στους οποίους η συνταξιούχους  δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην βαρβαρότητα. Πρέπει η κυβέρνηση και τα κόμματα να παρέμβουν δυναμικά και να σταματήσει αυτό το αίσχος γιατί θα φτάσει κάποια στιγμή που κάποιος πολίτης θα αντιδράσει άσχημα και τότε δεν θα μαζεύεται με τίποτα το πράγμα.

Ο Καθένας

Show More

Related Articles

Back to top button