Γιατί κ. Δήμαρχε?ΓέρακαςΕιδήσεις

Μ. Σιώτου & Χαμηλοθώρη: Γιατί βάλατε κάμερες στην παιδική χαρά του Πάρκου Παπάγου;

Επιστολή προς τον Δήμαρχο από τις Δημοτικές Συμβούλους Παπάγου - Χολαργού

Αντίδραση προκάλεσε η τοποθέτηση καμερών στην Παιδική Χαρά εντός του Πάρκου Παπάγου η οποία επαναλειτουργεί ανακαινισμένη εδώ και λίγες ημέρες (δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ). Σύμφωνα με τις Δημοτικές Συμβούλους των «8 Προτάσεων» Μαρία Σιώτου και Νατάσσα Χαμηλοθώρη το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε λάβει γνώση για την συγκεκριμένη πράξη και την άμεση εφαρμογή της.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Δήμαρχο:

“Κύριε Δήμαρχε,
Αιφνιδιαστικά και χωρίς να λάβει γνώση το ανώτατο αποφασιστικό όργανο του Δήμου, το Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοινώσατε ότι εγκαταστήσατε κάμερες στην Παιδική Χαρά εντός του Πάρκου Παπάγου.
Κατ΄αρχήν, διευκρινίζουμε ότι δεν είμαστε αρνητικοί στη εγκατάσταση καμερών, με την προϋπόθεση όμως αυστηρότατων όρων διασφάλισης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε προκείμενου για ανήλικα παιδιά, δεν καλύπτονται σε δημόσιο χώρο.
Κατόπιν αυτών ζητάμε άμεσα να μας γνωστοποιήσετε:

  • Σε ποια εταιρεία ανατέθηκε η εγκατάσταση και η διαχείριση των καμερών.
  • Αν η εταιρεία είναι πιστοποιημένη για την διαχείριση GDPR και αν έχει λάβει την προβλεπόμενη άδεια της Αρχής για την επεξεργασία ευαίσθητων δεδομένων για την συγκεκριμένη Παδική Χαρά και σύμφωνα με το άρθρο 18 της οδηγίας 1/2011 Αριθ. Πρωτ. Γ/ΕΞ/2274/31.03.2011.
  • Σε ποιο σημείο φυλάσσεται ο καταγραφέας και με ποιο τρόπο επικοινωνεί με τις κάμερες.
  • Πως ορίζεται το ωράριο λειτουργίας των καμερών ή αν διαθέτουν ανιχνευτή κίνησης.
  • Να μας προσκομίσετε την τεχνική έκθεση της Υπηρεσίας, η οποία έχει διαπιστώσει το εύρος της γωνίας λήψης των καμερών, ότι είναι σύμφωνο με το άρθρο 6 του νόμου 2472/1997 αποκλειστικά και μόνο εντός Παιδικής Χαράς.


Επίσης, όπως θα γνωρίζετε ο νόμος απαιτεί την απόλυτη αιτιολόγηση ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος πρόσφορος τρόπος να προστατευθεί η Παιδική Χαρά.
Αυτονόητο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν συνάδει με την υπερβολική δαπάνη για την ιδιωτική εταιρεία security στην οποία έχει αναθέσει ο Δήμος Παπάγου Χολαργού την βραδινή φύλαξη με πεζοπόρο τμήμα του Πάρκου Παπάγου.
Θα θέλαμε να μας προσκομίσετε την αιτιολογική έκθεση που έχετε καταθέσει στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προκειμένου να λάβετε την αντίστοιχη έγκριση.
Τέλος, να μας γνωστοποιήσετε ποιο είναι το ανώτατο χρονικό όριο καταστροφής του υλικού και με ποια διαδικασία γίνεται και πιστοποιείται η καταστροφή από τις υπηρεσίες.

Οι Δημοτικές Σύμβουλοι Παπάγου Χολαργού
Μαρία Σιώτου, Νατάσσα Χαμηλοθώρη”

Show More

Related Articles

Back to top button