ΔήμοιΦιλοθέη-ΨυχικόΕιδήσεις

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Όχι στην επέκταση τραπεζοκαθισμάτων στις τοπικές επιχειρήσεις

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τα επιπλέον μέτρα για τους επιχειρηματίες

Την μη επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στο άνοιγμά τους μετά την πανδημία του covid-19 αποφάσισε ο Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού όπως ανακοίνωσε μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Δήμος θεωρεί σωστό να διατηρήσει τη φυσιογνωμία της περιοχής, ενώ ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα στήριξης για της τοπικές επιχειρήσεις έπειτα από την απόφαση αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου έχει ως εξής:
“Το Δημοτικό μας Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη τον οικιστικό χαρακτήρα του Προαστίου μας και το σεβασμό προς το Περιβάλλον, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινόχρηστος χώρος για όλα τα καταστήματα, αποφάσισε ομόφωνα πως η επέκταση τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας δεν είναι εφικτή και παράλληλα δεν συνάδει με τη φυσιογνωμία του.

Παράλληλα αντιλαμβανόμενο την οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις και θέλοντας να σταθεί στο πλευρό της τοπικής επιχειρηματικότητας, αποφάσισε:

1) Τη μείωση 40% στο ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων και τελών καθαριότητας και φωτισμού, που αφορά τα καταστήματα και τους μη στεγασμένους χώρους (μηδενική χρέωση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για διάστημα 4 μηνών), όπως επίσης και

2) Τη μείωση 40% στο ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων η οποία αφορά μόνο τους πληττόμενους ΚΑΔ που ανέπτυσσαν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστο χώρο τα προηγούμενα έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι που ανήκουν στις παραπάνω περιπτώσεις υποχρεούνται να προσκομίσουν φωτοτυπία του λογαριασμού ΔΕΗ (μόνο για την περίπτωση 1α) καθώς και υπεύθυνη δήλωση περί υποχρεωτικής διακοπής λειτουργίας σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου.

Η κατάθεση των αιτήσεων μπορεί να γίνει έως τις 30/07/2020.”

Show More

Related Articles

Back to top button