Βριλήσσια

Μειώθηκε η εγκληματικότητα στα Βριλήσσια – Εντείνεται η συνεργασία Δήμου και ΕΛΑΣ

Τρία περιπολικά θα “χτενίζουν” κάθε βράδυ τα Βριλήσσια καθώς προστίθεται ένα ακόμη όχημα της ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Βριλησσίων ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία της Αστυνομίας, καταδεικνύουν μείωση της εγκληματικότητας στην περιοχή, μετά και την συνεργασία Δήμου και Αστυνομικών Αρχών.

Για τον λόγο αυτό, έγινε συνάντηση την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου μεταξύ του Δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη και των διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος Βριλησσίων και του Τμήματος Ασφαλείας Βριλησσίων, κ.κ. Θ. Σαραντάρη και Θ. Παππα.  Στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Παναγιώτης Φυκίρης.

Οι δυο αστυνομικοί διευθυντές ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τα στοιχεία τα οποία καταγράφουν μείωση της εγκληματικότητας στην πόλη, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

Στην συνάντηση αποφασίστηκε ότι αυξάνεται η δύναμη της ιδιωτικής υπηρεσίας ασφαλείας με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος Βριλησσίων ενώ συνεχίζεται η συνεργασία του με την ΕΛΑΣ με ένα περιπολικό που εκτελεί υπηρεσία καθ’ όλο το 24ωρο.

Ειδικότερα, τα δυο “δημοτικά περιπολικά”, κάθε βράδυ από τις 10 έως τα ξημερώματα, θα “χτενίζουν” κάθε δρόμο στα Βριλήσσια, με προτεραιότητα τις πλατείες τα σχολεία καθώς και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πόλης. Στόχος του Δήμου είναι σύντομα οι περιπολίες να επεκταθούν χρονικά και να καλύψουν όλο το 24ωρο.

Μέχρι στιγμής, το ένα περιπολικό το οποίο εκτελεί υπηρεσία από το καλοκαίρι του 2017, έχει συνδράμει στην αποτροπή διαφόρων περιστατικών, κυρίως απόπειρες κλοπής αυτοκινήτων.

Ακόμη, στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι οι δύο πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειες και τις επαφές με το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να ενισχυθεί η στελέχωση και η υλικοτεχνική υποδομή των δύο τμημάτων Αστυνομίας και Ασφάλειας.

Μετά την συνάντηση, ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε ότι «η άριστη συνεργασία Δήμου και Αστυνομίας έχει επιφέρει θεαματικά αποτελέσματα, που ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας των δημοτών».

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button