Βριλήσσια

Μανιατογιάννης: «Ντροπή» στην κυβέρνηση

Οργισμένη αντίδραση για την υπαναχώρηση της κυβέρνηση στο θέμα των αγωγών κατά ιδιοκτητών ακινήτων

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης για την νέα εμπλοκή που προέκυψε στο θέμα με τις αγωγές του δημοσίου το οποίο διεκδικεί ως δημόσια περιουσία, δεκάδες ακίνητα στα Βριλήσσια, παρόλο που οι ιδιοκτήτες τους έχουν νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων κατηγόρησε την κυβέρνηση για «κοροϊδία και υποκρισία» καθώς, ενώ αρχικά αποδέχτηκε την πρόταση λύσης που κατέθεσε ο Δήμος στο τέλος υπαναχώρησε. Εκανε ακόμη λόγο για  «παραλογισμό… που ξεπερνά οποιοδήποτε προηγούμενο, αλλά και οποιοδήποτε λογικό ανθρώπινο όριο ανοχής στην κρατική αυθαιρεσία» και καλεί την κυβέρνηση να «αρθεί στο ύψος της περίστασης» και να στηρίξει «όχι την τυφλή και φοβική κρατική γραφειοκρατία εις βάρος των νόμιμων ιδιοκτητών αλλά τον έλληνα φορολογούμενο και έντιμο πολίτη».

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμαρχος και η Επιτροπή Αγώνα:

 

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η αλήθεια για το θέμα των αγωγών του Δημοσίου κατά ιδιοκτητών ακινήτων εντός και εκτός σχεδίου στο Δήμο Βριλησσίων.

 

Αφού πέρασαν 15 χρόνια, από τη λειτουργία του κτηματολογίου και 50 χρόνια από τη διαδικασία χορήγησης νόμιμων παραχωρητηρίων σε ιδιοκτήτες, χωρίς να κάνει καμία ενέργεια το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ξαφνικά ανακάλυψε διεκδικήσεις και δικαιώματα του και για το λόγο αυτό, από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου  2018, κατέθεσε αγωγές εναντίων ιδιοκτητών ακινήτων σε εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα στο Δήμο Βριλησσίων. Μάλιστα, ενώ το Υπουργείο χρειάστηκε δεκάδες χρόνια και το κλείσιμο της διαδικασίας του Κτηματολογίου για να γνωστοποιήσει τις παράλογες απαιτήσεις του, στους ιδιοκτήτες έθεσε προθεσμία μόλις 100 ημερών προκειμένου να ετοιμαστούν για τα δικαστήρια.

Από την πρώτη στιγμή αυτής της γελοιότητας και του κυνισμού του δημοσίου απέναντι σε θυσίες ζωής καθόλα νομίμων ιδιοκτητών, με διαδικασίες απόκτησής των ακινήτων τους σύμφωνες με όσα προβλέπουν οι κείμενες διατάξεις, οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες και ο Δήμος Βριλησσίων άρχισαν μαζί τον αγώνα τους.

Η έντονη δημοσιότητα του θέματος, αλλά και η προφανής κοινωνική και νομική αδικία, άνοιξε τις πόρτες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο, ενώ στην αρχή δήλωσε άγνοια, μετά από αρκετές συναντήσεις αποδέχθηκε για την επίλυση του θέματος την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Πόση υποκρισία όμως: Ο καιρός περνούσε, η κατάθεση της τροπολογίας επίλυσης αργούσε και ξαφνικά, κι ενώ όλα ήταν έτοιμα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής ενημερώνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται τη λύση. Αλήθεια, τόσο καιρό δεν είχαν μιλήσει μεταξύ τους; Και όλες αυτές οι υπεύθυνες πληροφορίες για συντονισμένη δράση όλων των εμπλεκόμενων – υπό το γραφείο του Πρωθυπουργού μάλιστα – τι ήταν; Στάχτη στα μάτια των θιγόμενων ιδιοκτητών που όταν κάποιοι έκαναν γιορτές αυτοί αναζητούσαν χρήματα για να πληρώσουν τα έξοδα των δικαστηρίων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το παράλογο και ανάλγητο κράτος;

Ύστερα ακολούθησε νέος γύρος διαβουλεύσεων και παραστάσεων, αυτή τη φορά με το Υπουργείο Οικονομικών. Για να αποδειχθεί, όμως, ότι όλα αυτά εξυπηρέτησαν μόνο το ροκάνισμα του χρόνου και τη σκοπιμότητα(;) να εκδικαστούν οι αγωγές του δημοσίου, με όποιο κόστος και αν είχαν αυτές για τους θιγόμενους ιδιοκτήτες.

Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η Επιτροπή Αγώνα και ο Δήμος Βριλησσίων δια του δημάρχου του Ξένου Μανιατογιάννη, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 20/02/2019, αποφάσισαν ομόφωνα:

Καταγγέλλουν την ανεύθυνη και υποκριτική στάση όλων των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων.

Ζητούν για τελευταία φορά την άμεση κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης τόσο για τα εντός σχεδίου, όσο και για τα εκτός σχεδίου ακίνητα.

Απαιτούν την τελική δικαίωσή τους ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στη ζωή τους και αυτό το αίσχος να μην περάσει.

Επιφυλάσσονται για τη χρήση κάθε εθνικού και ευρωπαϊκού νομικού και νόμιμου δικαιώματός τους.

Φτάνει πια!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κοροϊδία και η υποκρισία μιας κυβέρνησης αναστατώνουν άδικα την καθημερινότητα και τις ζωές πολιτών.

Η σημερινή κυβέρνηση, όμως, επιμένοντας στον παραλογισμό να πάρει τα σπίτια και τη γη των θιγόμενων ιδιοκτήτων εάν δεν τα ξανα… πληρώσουν, ενώ έχουν αναμφισβήτητους τίτλους ιδιοκτησίας και έχουν καταβάλει όλους τους προβλεπόμενους φόρους (ΕΝΦΙΑ, τέλη και ό,τι σχετικό), ξεπερνά οποιοδήποτε προηγούμενο, αλλά και οποιοδήποτε λογικό ανθρώπινο όριο ανοχής στην κρατική αυθαιρεσία.

Επιτέλους, ας αρθεί στο ύψος της περίστασης η κυβέρνηση και ας αποδεχτεί, έστω και την ύστατη ώρα, ότι οφείλει να στηρίξει, όχι την τυφλή και φοβική κρατική γραφειοκρατία εις βάρος των νόμιμων ιδιοκτητών αλλά, τον Έλληνα φορολογούμενο και έντιμο πολίτη.

Η Επιτροπή Αγώνα και ο Δήμαρχος Βριλησσίων

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button