ΒριλήσσιαΠολιτική

Κομματάρχης ή Δήμαρχος; Ιδού το δίλημμα στα Βριλήσσια

Τόσο ο Αργύρης Ντινόπουλος όσο και ο Γιάννης Πισιμίσης, οι δυο – έως τώρα- που ανακοίνωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βριλησσίων, δεν έκρυψαν ποτέ (όσο και αν δεν το λένε ανοιχτά), ότι είναι πρωτίστως κομματικοί υποψήφιοι, με κομματικά στελέχη στις παρατάξεις τους, απευθύνονται σε κομματικό κοινό και διεκδικούν την κομματική στήριξη της ΝΔ.

Είναι άλλωστε και οι δυο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με τη διαφορά ότι ο Γιάννης Πισιμίσης ανήκει στον «μητσοτακικό» χώρο και ο Αρ.  Ντινόπουλος στον «καραμανλικό».

Στις εκδηλώσεις τους, παρίστανται και δηλώνουν στήριξη υπουργοί, βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάλιστα χαρακτήρισε τον Γ. Πισιμίση «στοίχημα της ΝΔ» ενώ ο Α. Ντινόπουλος δημοσίευε φωτο από συναντήσεις του με τον Θοδωρή Ρουσσόπουλο και τον Γιώργο Πατούλη.

Στις παρατάξεις τους, συμμετέχουν σχεδόν όλα τα τοπικά κομματικά στελέχη της ΝΔ κι ο Τάσος Χρηστάκης, τοπικός «κομματάρχης» του επικεφαλής της φιλομητσοτακικής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ (Α. Λοβέρδου), ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τον Αρ.Ντινόπουλο και τα βρήκε με τον Γ. Πισιμίση.

Στις ομιλίες τους μιλάνε σαν υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές, καλώντας τον κόσμο με στόμφο και πάθος, να εκλέξει και πάλι τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση, ενώ δεν ξεχνάνε ποτέ να τα «ψάλλουν» στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Ανδρουλάκη.

Μιλάνε για υπερκομματικές υποψηφιότητες αλλά δεν υπάρχει τίποτα υπερκομματικό στη δράση τους και την εικόνα τους.

Ανταγωνίζονται για το ποιος θα πάρει τη μεγαλύτερη μερίδα από τους σκληροπυρηνικούς νεοδημοκράτες ψηφοφόρους των Βριλησσίων. Δείχνουν να αγνοούν πλήρως τους υπόλοιπους κατοίκους της πόλης, αδιαφορώντας ακόμα και για τα προσχήματα.

Οι δύο τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι την τοπική βεντέτα που έχει διχάσει τη βάση του κόμματος, με έπαθλο ποιον αποδέχεται τόσο η ηγεσία όσο και η βριλησσιώτικη κομματική βάση της ΝΔ.

Πάντως, στις δημοτικές εκλογές του 2019, οι Βριλησσιώτες επέλεξαν Δήμαρχο και οχι τοπικό κομματάρχη. Μένει να δούμε, εάν θα το επαναλάβουν ή όχι στις φετινές δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

V

Show More

Related Articles

Back to top button