ΒριλήσσιαΚοινωνία

Κατάρρευση Κοινωνικών Δομών στα Βριλήσσια, προσπαθεί να επιβάλλει η αντιπολίτευση

Καταψήφισαν την παράταση της δωρεάν συνεργασίας με την “Φάρος Ελπίδας” ενώ ψηφίζουν τη συνεργασία με την ΜΚΟ της Περιφέρειας, η οποία επιβαρύνει τον Δήμο – Καθοριστική η αλλαγή στάσης Πισιμίση και Νέας Πνοής – Οξύτατες αντίδρασεις Δημάρχου και προέδρου ΟΚΠΑ – Τη διαφωνία της εξέφρασε και η Αντιπεριφερειάρχης, Λ. Κεφαλογιάννη. 

Σοβαρά προβλήματα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Βριλησσίων και ειδικά το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, μετά την λήξη της συνεργασίας, με την ΜΚΟ Φάρος-Ελπίδας, η οποία εδώ και πέντε χρόνια πρόσφερε δωρεάν τρόφιμα και άλλες προμήθειες καθώς και 4 υπαλλήλους στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύσης (ΟΚΠΑ).

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Δήμου καταψήφισε την εξάμηνη παράταση της συνεργασίας με τη “Φάρος Ελπίδας”, σε μια εμφανή προσπάθεια να προκαλέσουν, ενόψει των εκλογών, προβλήματα στην κοινωνική πολιτική της δημοτικής Αρχής αλλά και στην πρόεδρο του ΟΚΠΑ, Αντιδήμαρχο Βούλα Αρσένη, η οποία πιθανόν να είναι μια εκ των υποψηφίων διαδόχων του Δημάρχου Ξ. Μανιατογιάννη ο οποίος αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Γ. Πισιμίσης

Καθοριστική πάντως ήταν η αλλαγή στάσης του Γιάννη Πισιμίση και της παράταξης του Νέα Πνοή (μιας εκ των δυο “γαλάζιων” παρατάξεων στα Βριλήσσια), ο οποίος είχε υπερψηφίσει την συνέχιση της συνεργασίας πριν δυο χρόνια. Τώρα, άλλαξε άποψη επικαλούμενος ως αιτία ότι η δημοτική Αρχή δεν προέβη “σε ενέργειες αναδιοργάνωσης του Οργανισμού” και “προχώρησε σε αυθαίρετες ενέργειες χρησιμοποιώντας εργαζόμενους της ΜΚΟ σε θέσεις πέραν των αρμοδιοτήτων τους“.

 

“Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΝΙΚΗΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ”

Ξ. Μανιατογιάννης

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης με ανάρτηση του στηλίτευσε την καταψήφιση της συνεργασίας αναφέροντας:

“Όταν δυστυχώς η κοινωνική προσφορά μπαινει σε…δεύτερη μοίρα
Την ώρα που η αντιπολίτευση του Δήμου μας στηρίζει την ΜΗΚΥΟ ΕΔΔΥΠΠΥ της περιφέρειας και αποδέχεται τη χρηματοδότηση της, την ίδια ώρα καταψηφίζει την εξάμηνη παράταση της συνεργασίας του Δήμου μας με τη ΜΗΚΥΟ ΦΑΡΟΣ.
Μια συνεργασία εδώ και τουλάχιστον 5 έτη χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το δήμο μας με συστηματική προσφορά στα είδη του κοινωνικού παντοπωλείου κ φαρμακείου και ταυτόχρονα τη διάθεση 4 υπαλλήλων για την υποστήριξη των δομών.
Δυστυχώς όμως, η αναγκαιότητα της συνεργασίας δεν μπόρεσε να νικήσει την αντιπολιτευτική διάθεσή τους, με αποτέλεσμα να πάψει η συνεργασία κ να απολυθούν οι 4 υπάλληλοι.
Δυστυχώς η πολιτική σκοπιμότητα νίκησε τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.
Δυστυχώς κάποιοι ήδη δείχνουν το νέο ύφος που θέλουν να επιβάλλουν στην πόλη μας.
Θλίψη…
Ευτυχώς όμως, οι δημότες αντιλαμβάνονται!”
Β. Αρσένη

Οξύτατη ήταν και η αντίδραση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Βούλας Αρσένη η οποία με σειρά αναρτήσεων έκανε λόγο για “υποκρισία” και “κοινωνική αναλγησία” ενώ κατηγόρησε τον Γ. Πισιμίση ότι με την αλλαγή της στάσης του ιδίου και των συμβούλων της παράταξης του, “στερούν τις Κοινωνικές Δομές από τα τρόφιμα, τις προμήθειες και τους εθελοντές υπαλλήλους του προγράμματος αντιμετώπισης της φτώχειας που συμληρώνουν τις προσφορές των Βριλησσιωτών, ενώ την ίδια στιγμή υπερψηφίζουν κάθε χρόνο τη συνέχιση της συνεργασίας με τη ΜΚΟ ΕΔΔΥΠΥ της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ειναι με αντίτιμο!”

Συμπλήρωσε ακόμα ότι ο κ. Πισιμίσης “θα έπρεπε να γνωρίζει ότι οι δομές παντοπωλείου κ φαρμακείου βασίζονται εκ νόμου, μόνο στον εθελοντισμό , γι’ αυτό και μέσα από το πρόγραμμα Φτώχειας Αττική, είχαν την μοναδική ευκαιρία να οργανωθούν καλύτερα, χωρίς μάλιστα οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και μόνο με χρήματα ΕΣΠΑ που δικαιούται ο ελληνικός λαός κ οι φορείς του, να λαμβάνουν μέσω αυτών των προγραμμάτων που ο επικεφαλής σας καταψήφισε αυτή τη φορά και σίγουρα οχι για τους λόγους που αναφέρετε. Επίσης αν διαβάζατε ή διαβαζε το πρόγραμμα, θα γνώριζε ότι οι θέσεις είναι 4 των εργαζομένων που με την ψήφο σας “πετάτε” στον δρόμ﨔.
“ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ” 
Λ. Κεφαλογιάννη

Μεταξύ άλλων, η κα Αρσένη αποκαλύπτει ότι “η κα Αντιπεριφερειάρχης και φίλη μου Λουκία Κεφαλογιάννη, επικοινώνησε αρκετές φορές με τον κ.Πισιμιση τονίζοντας την σπουδαιότητα της ανανέωσης για την ολοκλήρωση του προγράμματος. Υπάρχουν μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν και τι σας είπε και το τι απαντήσατε δήθεν, παραπλανώντας την . Η ίδια δε, είχε αγωνία μέχρι αργά το βράδυ όταν μου ζήτησε να την ενημερώσω για το τι έγινε τελικά, και την ευχή της να ψηφιστεί από τον κ Πισιμίση.”

Show More

Related Articles

Back to top button