ΝέαΕιδήσεις

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Και ο Φεβρουάριος γίνεται… μουσικός

Όλες οι λεπτομέρειες

Τα Jazz Chronicles συνεχίζουν να προσκαλούν και να προκαλούν τη μουσική εξερεύνηση, στρέφοντας το βλέμμα στην jazz ως «μουσική του τώρα».

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 21.00 η Μάρθα Μαυροειδή επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για να μας συστήσει το καινούριο κουαρτέτο της, 5 άλμπουμ και 14 χρόνια μετά το ντεμπούτο της, που προκάλεσε αίσθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό με την ιδιαίτερη ανάμειξη folk και jazz στοιχείων.

Στη νέα σύνθεση του κουαρτέτου της συμπράττει με άλλους τρεις μουσικούς που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο της αυτοσχεδιαστικής μουσικής μαζί με τους οποίους συνθέτει έναν ιδιαίτερο ήχο που συνδυάζει το άρωμα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής με τα εξωτικά στοιχεία της Ανατολικής Μεσογείου και τις jazz αρμονίες.

Το κουαρτέτο αποτελείται από τους Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο), Γιώργο Βεντουρή (κοντραμπάσο), Δημήτρη Κλωνή (τύμπανα) και Μάρθα Μαυροειδή (φωνή και ηλεκτρική λάφτα).

Κυριακή 05/02 | 21.00
ΦΑΡΟΣ

Εισιτήρια:
Γενική είσοδος 12€, μειωμένο 8€

Περισσότερες πληροφορίες 

Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στις 20.30 η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ηλεκτρίζεται υπό τους ήχους των Peter Kruder και Richard Dorfmeister σε ένα μοναδικό live audiovisual show.

Η μουσική και τα DJ sets τους είναι μια ωδή στην ακοή, το συναίσθημα, την αίσθηση της μουσικής και την τονική γλώσσα, η οποία δεν λειτουργεί όπως οι ομιλούμενες γλώσσες του κόσμου, αλλά περισσότερο ως γλώσσα του σώματος: καθολική, παγκόσμια, ενωτική.

Οι Peter Kruder και Richard Dorfmeister έρχονται, λοιπόν, στην Αθήνα για μια πολυσυλλεκτική βραδιά, στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε όλο τον κόσμο με σκοπό να γιορτάσουν τα 30 χρόνια τους που συμπληρώνονται το 2023. Με κληρονομιά τις καπνισμένες νότες μοντέρνας jazz, τα breaks που πάντα τους χαρακτήριζαν και balearic anthems που συνθέτουν το σάουντρακ ενός καλοκαιριού που διαρκεί 365 μέρες.

Δευτέρα 20/02 | 20.30 
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ

Εισιτήρια:
Ζώνη Α – γενική είσοδος €25
Ζώνη Β – γενική είσοδος €20
Ζώνη Γ –  γενική είσοδος €15, μειωμένο €10

Περισσότερες πληροφορίες 

Σημεία προπώλησης:

  • Ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
  • Τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)
  • Στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)
Show More

Related Articles

Back to top button