Γερακας-ΠαλλήνηΚοινωνίαΔήμοιΕιδήσεις

Η νέα απάντηση της “V” στην παράταξη του Π. Μερτύρη

Μετά την αντικατάσταση του άρθρου της “V” το οποίο ενόχλησε τον κ. Παναγιώτη Μερτύρη, δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη -Πόλεις για να ζεις”, και λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις του ίδιου σχετικά μέ το νέο δημοσίευμά μας στο οποίο ασκούμε δριμεία αλλά αμιγώς πολιτική κριτική στον ίδιο, ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς στην πραγματικότητα η ουσία είναι πως “συμφωνούμε ότι διαφωνούμε” αποκλειστικά πολιτικά και τίποτα παραπάνω. Καθώς δεν θεωρούμε ότι είχε οποιοδήποτε ηθικά επιλήψιμο κίνητρο η πολιτική τοποθέτηση του στο επίμαχο ζήτημα του δημοτικού ψηφίσματος. Σε σχέση με τη νέα δήλωση της παράταξής του, συνεπώς, επιθυμούμε να προσθέσουμε διευκρινιστικα τα εξής:

Το αν είμαστε αμερόληπτοι το αποδείξαμε με τη στάση μας (και) στο συγκεκριμένο θέμα. Σεβαστήκαμε την ενόχληση σας, στα σημεία που αντιληφθήκαμε ότι είχατε πράγματι δίκιο να διαμαρτύρεστε για το αρχικό μας δημοσίευμα. Γι αυτό και αποφασίσαμε άμεσα, όπως άλλωστε κι εσείς ζητήσατε, να το ανακαλέσουμε και να το αντικαταστήσουμε με νέο, ολοκληρωμένο και εμπεριστατωμένο, με πλήρη αποτύπωση των γεγονότων, με δημοσίευση των ηλεκτρονικών επιστολών σας και του σχετικού πρακτικού του δημοτικού συμβούλιου. Για το οποίο νέο δημοσίευμα μας οι ίδιοι ορθά δηλώσατε ευθαρσώς και σαφώς την ικανοποίηση σας.

 

 

Προφανώς και δεν μας υποδεικνύει κανένας, οποιαδήποτε δημοσίευση μας. Τοποθετηθήκαμε, όμως, δημοσιογραφικά και πολιτικά, ως έχουμε κάθε δικαίωμα, ότι δεν συμφωνούμε με την πολιτική στάση σας, όπως εκφράστηκε από τον κ. Μερτύρη και προκύπτει κι από τα δημοσιευμένα πρακτικά της συζήτησης περί του ψηφίσματος, κι ότι θεωρούμε ανεπαρκή την αιτιολόγηση της πολιτικής στάσης του, ως και πάλι έχουμε κάθε δικαίωμα.

Επιπλέον, τοποθετηθήκαμε, δημοσιογραφικά και πολιτικά, ότι η ποινικοποίηση των απόψεων, στην προκειμένη περίπτωση ενός τοπικού συμβούλου, δεν είναι ορθή πολιτική στάση. Αυτό δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι έχουμε οποιαδήποτε σχέση ή «συνεννόηση» με τον ίδιο ή κι ότι συμφωνούμε με σχόλια και δηλώσεις (ή μη δηλώσεις) του.

Ξεκαθαρίσαμε πλήρως και σαφώς με τις νεότερες δημοσίευσεις μας ότι δεν επρόκειτο περί μη καταδικής της ΧΑ από τον κ. Μερτύρη, αλλά περί διαφοροποίησής του από το πλειοψηφικό ψήφισμα με παράλληλη κατάθεση έτερου παραταξιακού ψηφίσματος σας καταδίκης της ΧΑ. Προφανώς, λοιπόν, ούτε συμφωνούμε ούτε πολύ περισσότερο στηρίζουμε τη θέση (εάν πράγματι είναι αυτή) του αναφερόμενου προσώπου ή οποιουδήποτε άλλου δηλώνει κάτι παρόμοιο.

Την επιμονή σας, να μην μας αναγνωρίζετε το δικαίωμα στην πολιτική κριτική, δεν την καταλαβαίνουμε. Από την πλευρά μας, δείξαμε ότι εκεί που οφείλουμε να το κάνουμε για την πληρότητα της ενημέρωσης και την ακριβή αποτύπωση των δεδομένων, επαναρχόμαστε με πλήρη και σαφή αποτύπωση των γεγονότων και με την ίδια αμεροληψία θα κινηθούμε και στην πορεία. Χωρίς προκαταλήψεις, μικρότητα και εμμονές έναντι οποιουδήποτε, όπως το ίδιο ελπίζουμε ότι ισχύει και για εσάς.

Σεβόμαστε ιδιαίτερα τον ρόλο σας ως αξιωματική αντιπολίτευση και δεν έχουμε λόγο να αμφισβητούμε την προσφορά σας στα κοινά της πόλης. Ελπίζουμε ότι αναγνωρίζετε κι εσείς ότι  αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμά μας ακόμα και για σκληρή πολιτική κριτική στις πολιτικές κινήσεις και επιλογές σας.

Η τελευταία ανάρτηση της παράταξης “Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη – Πόλεις για να ζεις” σχετικά με το τελευταίο μας δημοσίευμα είναι η εξής:

“Ευχόχε στον κ. Μερτύρη για μηνύματα που αναζητάτε σε λίγα λόγια να καλέστε να εξηγήσετε ταδιαήγητα και να μην πείστειανανναν, διαμορφώστε για λάθη εκ προθέσεως από την ανεπάρκεια”.
Σκόιλ ελικικου;
Θεωρήσαμε ότι ανασκευασατε κύριοι, δεν τίθεται θέμα υπαναχώρησης. Καναμε λάθος; Βλέπουμε τώρα (11.10.2020 7μμ) το δημοσίευμα να εξακολουθεί να είναι αναρτημένο στη σελίδα σας στο facebook…. Επιμένετε στις συκοφαντίες; Ξεκαθαρίστε το, για να κινηθούμε αναλόγως…. Με την ανακοίνωσή μας δίνουμε όλες τις απαντήσεις που ζητησατε; Έχει δημοσιογραφική σημασία αν συμφωνείτε ή όχι; Τοποθετηθείτε επί της άρνησης του Δημάρχου να στηρίξει το κάλεσμα συμμετοχής στην πορεία που προβλήθηκε από όλη την αντιπολίτευση και αφήστε τα κατευθυνόμενα παιχνιδακια…
Προς τι η σπουδή να υπερασπιστείτε πάλι τον κ. Καρανίκα; Υπενθυμίζουμε ότι το (ανυπόγραφο και “κατά παραγγελία”) δημοσίευμά σας αναρτήθηκε αρχικά ως προσωπική του άποψη. Μήπως ήταν ο συντάκτης του;
Ήταν λαλίστατος στις απαντήσεις του, ισχυριζόμενος διαρκώς ότι δεν καταδικάσαμε την ΧΑ. Πώς χρειάζεται ξαφνικά εσάς ως υπερασπιστές; Τί & ποιός τον εμποδίζει να ζητήσει συγγνώμη;
Η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της κύριοι. Ο καθένας (και εσείς) θα απαντήσει πλέον εκεί που πρέπει.
Καλή συνέχεια με αντικειμενικότητα και αμεροληψία από εδώ και πέρα (αν θέλετε και μπορείτε).”
Εκ της Διευθύνσεως
*Το αρχικό δημοσίευμά μας έχει αποσυρθεί και από τα κοινωνικά δίκτυα στα οποία είχε δημοσιευθεί εκ μέρους της ιστοσελίδας μας. Οποιαδήποτε ανάρτηση παρέμεινε είναι εκ παραδρομής και μόλις μας γνωστοποιήθηκε διαγράφηκε.

 

Show More

Related Articles

Back to top button