Γερακας-ΠαλλήνηΠολιτικήΓέρακαςΔημοτικάΕιδήσεις

Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις Μερτύρη για τη διαφοροποίηση του στο δημοτικό ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ

Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις ο κ. Παναγιώτης Μερτύρης στο ερώτημα, γιατί διαχώρισε τη θέση του από το τελικό ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, επιμένοντας σε ένα… δικό του κείμενο με ελάχιστες διαφορές από το κοινό της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων.

Πάντως, ενώ υπαναχώρησε από τους απειλητικούς τόνους του προς τη “V”, συνεχίζει με νέα του δήλωση να απειλεί με μηνύσεις τοπικό σύμβουλο της Παλλήνης που ανάρτησε το αρχικό δημοσίευμα μας και το οποίο όπως και να έχει ανέδειξε το πολιτικό πρόβλημα της στάσης Μερτύρη.

Σημειωτέον ότι στο νέο δημοσίευμα που αντικατέστησε το αρχικό της “V” «Π. Μερτύρης: Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε από το δημοτικό ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ», στο οποίο παρουσιάστηκαν πλέον με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα και η «μοναξιά» της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ένα μείζον πολιτικό και αξιακό θέμα, ο κ. Μερτύρης καλούνταν να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να «σπάσει» την ομοφωνία του δημοτικού συμβουλίου στο επίσημο ψήφισμα καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Κάτι που μάλλον μάταια όλοι, ακόμα και οι πολιτικοί φίλοι του, ως τώρα περιμένουν…

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ

Όλες οι παρατάξεις, πλην αυτής του κ. Μερτύρη, συμφώνησαν τελικώς σε ένα ΕΝΙΑΙΟ κείμενο καταδίκης της ΧΑ. Ακόμα και η Ραχήλ Μακρή, η οποία υπερψήφισε το κοινό δημοτικό ψήφισμα, ζητώντας απλώς να καταγραφεί στα πρακτικά και το δικό της ξεχωριστό κείμενο καταγγελίας, όπως και έγινε.

Η «V» δεν έκανε τίποτα άλλο από το να θέτει το ερώτημα γιατί (άραγε) δεν έκανε το ίδιο και ο κ. Μερτύρης, ώστε να δοθεί ομόφωνο και ενιαίο μήνυμα στους πολίτες;

Υπογράμμισε ότι η μη ενιαία στάση στήριξης στο δημοτικό ψήφισμα, άφηνε λανθασμένη εντύπωση για το Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο κ. Μερτύρης, επιτέλους, μετά από δυο επιστολές έντονης διαμαρτυρίας του προς τη “V” για διαστρέβλωση των απόψεων και της στάσης του, έδωσε απάντηση για τους λόγους της απαράδεκτης διαφοροποίηση του, ως εξής:

“Όσον αφορά στη διαφοροποίηση μας από ένα κοινό ψήφισμα, ναι, εκτιμήσαμε πως δεν μπορούμε να συνοδοιπορούμε με παρατάξεις που αναιρούν από τη μια στιγμή στην άλλη την ίδια τους την εισήγηση και ούτε με παρατάξεις που στο D.N.A τους αποκρύβουν δημαγωγικές προθέσεις».

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΑΡΡΟΥΣ

Η “V” θεωρεί την απάντηση του κ. Μερτύρη  τουλάχιστον ως πολιτικά έωλη και υποκριτική. Ο κ. Μερτύρης εμφανίζεται να μη μπορεί να πάρει την πολιτική ευθύνη της πολιτικής του επιλογής και δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί ότι η μη στήριξη του δημοτικού  ψηφίσματος, ήταν ένα σοβαρό λάθος και ένας απαράδεκτος πολιτικός χειρισμός.

Τέλος, εμφανίζεται να μην έχει και το πολιτικό βάρος που αρμόζει σε έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης Δήμου που διεκδικεί θεωρητικά τη θέση του δημάρχου της πόλης, όταν εξακολουθεί, αντί να αναγνωρίσει το λάθος του, να επιτίθεται σε έναν απλό τοπικό σύμβουλο, ο οποίος «τόλμησε» να αναπαράγει ένα δημοσίευμα που «ενόχλησε» τον κ. Μερτύρη, το οποίο έτσι ή αλλιώς αναδείκνυε ότι απόμεινε μόνος του εκεί που οι άλλοι έκριναν ότι έπρεπε να αφήσουν πίσω τις διαφορές τους. Θα πρέπει, επιπρόσθετα, ο κ. Μερτύρης να εξηγήσει και το πώς συνάδει η «καταδίκη στην ακραία ρητορική», την οποία ο ίδιος υποστηρίζει με νεότερο κείμενο του, με τα ακραία και χυδαία σχόλια των «φίλων» και στελεχών του στα κοινωνικά δίκτυα, κάτω από τις αναρτήσεις του για το θέμα.

Ευχόμαστε στον κ. Μερτύρη να μην βρεθεί ξανά σε τέτοια δύσκολη θέση να καλείται να εξηγήσει τα ανεξήγητα και να μην πείθει κανέναν, είτε πρόκειται για λάθη εκ προθέσεως είτε από πολιτική ανεπάρκεια.

Το νέο δημοσίευμα της “V” σε αντικατάσταση του αρχικού ανακληθέντος:

“Π. Μερτύρης: Ο μόνος που διαφοροποιήθηκε από το δημοτικό ψήφισμα καταδίκης της ΧΑ”  https://victory-press.gr/%cf%80-%ce%bc%ce%b5%cf%81%cf% 84% cf% 8d% cf% 81% ce% b7% cf% 82-% ce% bf-% ce% bc% cf% 8c% ce% bd% ce% bf% cf% 82-% cf% 80% ce % bf% cf% 85-% ce% b4% ce% b9% ce% b1% cf% 86% ce% bf% cf% 81% ce% bf% cf% 80% ce% bf% ce% b9% ce% ae% ce% b8% ce% b7% ce% ba /

Η απαντητική ανάρτηση του κ. Μερτύρη

Show More

Related Articles

Back to top button