ΚοινωνίαΖητείται ΠαρόνΝέαΕιδήσεις

Ελλάδα: Η χώρα στην οποία τα αυτονόητα λογίζονται ως… είδηση και επιτυχία

Έχουμε φτάσει σε σημείο στην Ελλάδα του 2023, μια μερίδα του κόσμου να λογίζει τις αυτονόητες πράξεις και γεγονότα ως επιτυχία.

Στην παραίτηση Καραμανλή από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, υπήρξαν ορισμένοι που την… βάφτισαν “πράξη πολιτικής ευθύνης”. Ποια πράξη πολιτικής ευθύνης; Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ο πρώην -πλέον- υπουργός (που θα κατέβει και κανονικά υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές) ήταν αυτό, μπροστά στην αδιανόητη τραγωδία, το έγκλημα που είχε διαδραματιστεί λίγες ώρες πριν στα Τέμπη.

Την ίδια στιγμή, δημοσιογράφοι σε αρκετά Μέσα “κατακεραυνώνουν” τις τελευταίες ημέρες, με το δικό τους… στυλ τη διαχείριση της κυβέρνησης για το δυστύχημα στα Τέμπη και αποθεώνονται στα social media γι’αυτό. Γιατί αποθεώνονται; Επειδή κάνουν απλά σωστά τη δουλειά τους; Επειδή κάνουν στους βουλευτές και στους υπουργούς τις ερωτήσεις που πρέπει και δεν τους χαϊδεύουν τα αυτιά όπως σε πολλές άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν;

Και γενικότερα αυτή η λανθασμένη νοοτροπία κυριαρχεί -δυστυχώς- εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα.

Έχουν βαφτίσει επιτυχημένη πολιτική διαχείριση τα επιδόματα που δίνονται σε οικογένειες που ζούν μέσα στη φτώχια και την εξαθλίωση.

Δεδομένα αυτοί οι άνθρωποι τα έχουν τεράστια ανάγκη, όμως δεν έπρεπε καν να έχουμε φτάσει σε αυτό το τραγικό σημείο. Να εξαρτώνται συμπολίτες μας από αυτά, κι ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν κι εκείνοι που αναζητούν στα σκουπίδια τροφή.

Για να μην αναφερθούμε και στις τραγικές συνθήκες εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι όχι μόνο αμείβονται πενιχρά, όχι μόνο καλούνται να εργαστούν μέσα σε αντίξοες καταστάσεις, αλλά δεν έχουν καν χρόνο με τα εξαντλητικά ωράρια να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, κάνοντας πράγματα τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τα παιδιά τους.

Παρόλα αυτά ακούμε συχνά το “Πάλι καλά που έχουμε τη δουλίτσα μας, πάλι καλά που βγάζουμε και αυτά τα λίγα χρήματα”.

Τέτοιες νοοτροπίες και απόψεις, βαθιά ριζωμένες, μόνο ο λαός και η δυναμική παρουσία του στους δρόμους μπορεί να “διαγράψει” οριστικά.

Η ιστορικής σημασίας απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μαρτίου πρέπει να αποτελέσει μόνο την αρχή…

V

Show More

Related Articles

Back to top button