ΠολιτικήΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

Παραιτήθηκε από υπουργός, αλλά κατεβαίνει για βουλευτής ο Καραμανλής!

Κανονικά στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

Αυτό άλλωστε επεσήμανε, τη Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως η «δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι ο Κώστας Καραμανλής στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εκλογές.

Όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, η παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από τα καθήκοντα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά το τραγικό συμβάν, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά προβλήματα του ελληνικού κράτους, «τον τιμά ως πολιτικό και ως άνθρωπο».

«Η ανάληψη της πολιτικής αντικειμενικής ευθύνης, συνέχισε, παρότι υπάρχει αλληλουχία γεγονότων και διαχρονικών παθογενειών είναι πράξη που τιμά τον κ. Καραμανλή στο επίπεδο αυτό», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για το εάν ο πρωθυπουργός ανακοινώσει και τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, επεσήμανε ότι «δεν απασχολεί τον πρωθυπουργό ο χρόνος των εκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Μεταφορών λίγες ώρες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

«Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη» είχε αναφέρει σχετικά.

Show More

Related Articles

Back to top button