Γιατί κ. Δήμαρχε?ΔήμοιΔημοτικάΠεντέληΕιδήσεις

Δ. Στεργίου-Καψάλης: “Αυξάνεται η διαπλοκή με τις εταιρίες καθαριότητος και ορθώς οι εργαζόμενοι ανθίστανται σ’ αυτές τις αποφάσεις.”

Ο πρώην Δήμαρχος Πεντέλης και επικεφαλής του συνδυασμού “Δημοτική Συμμαχία” Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, πήρε θέση σχετικά με την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να ιδιωτικοποιήσει μέρος των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου Πεντέλης, μην παραλείποντας να σχολιάσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων του Δήμου και την παρουσία της Αστυνομίας στο Δημαρχείο χθες.

Χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Στεργίου Καψάλης αναφέρει τα εξής:

“Είναι λυπηρή η κατάσταση που διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα με τους εργαζόμενους του Δήμου μας να διεκδικούν τα αυτονόητα κόντρα στις αποφάσεις της Διοίκησης για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και την Διοίκηση να καλεί την Αστυνομία για να μπορεί να κάνει Οικονομική Επιτροπή και να τεκμηριώσει στην ουσία της αποφάσεις της.

Ειδικότερα:

– Εγκαταλείφθηκε στην τύχη του η αγορά πολυμηχανήματος κομποστοποίησης των κλαδεμάτων και μετατροπής τους σε πέλετς για τους Δημότες. Υπ’ όψιν ότι το ποσό για την αγορά του μηχανήματος μισού (0,5) εκατομμυρίου ευρώ περίπου, είχε διατεθεί από την Περιφέρεια Αττικής, είχε μπει στον προϋπολογισμό της και είχε υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Η νέα Διοίκηση του Δήμου δεν αξιοποιεί τη σύμβαση αυτή προφανώς για δύο λόγους. Είτε γιατί θέλει να υπογράψει νέα σύμβαση με την Περιφέρεια, όπως έκανε και για τις ασφαλτοστρώσεις, για να φανεί ως έργο δικό της, είτε γιατί, γνωρίζοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα για την καθαριότητα του Δήμου Πεντέλης είναι τα κλαδιά και τα ογκώδη, λειτουργεί με τη σκέψη «απελθέτω από εμού το ποτήριον τούτο» ευνουχίζοντας έτσι την αποστολή της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

 – Είχαν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις, τις οποίες οι υπηρεσίες προφανώς γνωρίζουν, για την προμήθεια με λίζινγκ οχημάτων εξοπλισμού κακαριότητας (οχήματα καθαριότητας, σκούπας, πλυντηρίου κάδων μετά την αγορά των δύο (2) αρπαγών που ήρθαν στον Δήμο).

– Είχε προβλεφθεί η αγορά πεντακοσίων (500) κάδων απορριμμάτων, η οποία ευτυχώς προλάβαμε και υλοποιήθηκε.

Σήμερα τι ζητάει η νέα διοίκηση, να πάρει τα κλαδιά, τα ογκώδη και σταδιακά την καθαριότητα από τις υπηρεσίες του Δήμου και να την δώσει σε ιδιώτες;

Έτσι και προφανώς απαξιώνεται η λειτουργία του Δήμου, αλλάζει πρόσωπο η προσφορά προς τους Δημότες, αυξάνεται η διαπλοκή με τις εταιρίες καθαριότητος και ορθώς οι εργαζόμενοι ανθίστανται σ’ αυτές τις αποφάσεις.”

Για τα γεγονότα στο Δημαρχείο χτες πατήστε ΕΔΩ

Για τις δηλώσεις της Δημάρχου κ. Δήμητρας Κεχαγιά πατήστε ΕΔΩ

Show More

Related Articles

Back to top button