ΒριλήσσιαΠεριβάλλον

Δοχεία χωριστής διαλογής απορριμμάτων σε όλα τα Βριλήσσια

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των πρώτων δοχείων χωριστής διαλογής απορριμμάτων σε όλους τους εξωτερικούς δημοτικούς χώρους των Βριλησσίων.
Πρόκειται για συστάδες τριών ρευμάτων (ανακύκλωση, χαρτί και σύμμεικτα απορρίμματα). Ήδη έχουν τοποθετηθεί  στις Πλατείας Αναλήψεως και Ελευθερίας, στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης – πρώην ΤΥΠΕΤ και στο Πνευματικό Κέντρο. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Βριλησσίων “η μετάβαση στην ανακύκλωση στην πηγή και σε δημόσιους και δημοτικούς χώρους ολοκληρώνει μια περίοδο ριζικής αλλαγής στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Τα δοχεία (εξωτερικοί κάδοι) χωριστής συλλογής τοποθετούνται στο χώρο σε συστάδες τριών (3) ρευμάτων υποδοχής απορριμμάτων για χαρτί/χαρτόνι (κίτρινο), για γενικά ανακυκλώσιμα (μπλε) και για σύμμεικτα (πράσινο).

Πιστεύουμε ότι, μετά από χρόνια σκληρής υπηρεσιακής δουλειάς και συμμετοχής του πολίτη στα προγράμματα διαχείρισης απορριμμάτων κι ιδιαίτερα ύστερα από τις κατά διαστήματα επαναλαμβανόμενες ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία των Βριλησσίων, μαθητές και γονείς και η τοπική κοινωνία στο σύνολό της, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε και να συμμετέχουμε ενεργά και σε αυτό το νέο βήμα. Τα νέα δοχεία διαχωρισμού απορριμμάτων, με σκοπό την ανακύκλωσή τους, έχουν ήδη τοποθετηθεί στα πρώτα σημεία εφαρμογής (Πλατεία Αναλήψεως, Πλατεία Ελευθερίας, Πάρκο Μ. Θεοδωράκης – πρώην ΤΥΠΕΤ, Πνευματικό Κέντρο) και συνεχίζεται η τοποθέτησή τους και στους άλλους δημοτικούς και εν γένει εξωτερικούς χώρους της πόλης.

Η Καθαριότητα και η Διαλογή στην Πηγή των απορριμμάτων είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.”

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button