ΒριλήσσιαΠολιτική

Δημοσκόπηση για Δήμο Βριλησσίων: Σκληρή μάχη για τρεις

Ένα ντέρμπι για τρεις, προμηνύει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε στον Δήμο Βριλήσσιων για τις δημοτικές εκλογές.

Η δημοσκόπηση έγινε για να μετρηθεί η δυναμική των υποψήφιων διαδόχων του Δημάρχου Ξ. Μανιατογιάννη ο οποίος παραιτήθηκε και κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής, στη Βόρεια Αθηνα, με το ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο, προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα για την εκλογική επιρροή των δημοτικών παρατάξεων.

Οι τρεις παρατάξεις που κυριάρχησαν στις προηγούμενες εκλογές (με επικεφαλής τους Ξ. Μανιατογιάννη, Α. Ντινόπουλο και Γ. Πισιμίση), μετρούνται σήμερα, πέντε μήνες πριν τις εκλογές, στα ίδια σχεδόν ποσοστά ενώ ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου ηγέτη της διοικούσας παράταξης, μετά την αποχώρηση του Δημάρχου, Ξένου Μανιατογιάννη.

Στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο εάν γινόντουσαν την ερχόμενη Κυριακή οι εκλογές», ο Γ. Πισιμίσης της «Νέα Πνοής» προηγείται με 17,6% αλλά ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Α. Ντινόπουλος με 15,4%, με τη διαφορά μεταξύ τους μόλις στο 2,2%.

Ξ. Μανιατογιάννης
Γ. Πισιμίσης
Α. Ντινόπουλος

 

 

 

 

Όμως δεν θα «παίξουν» μόνοι τους. Θα υπάρξει και ο υποψήφιος Δήμαρχος της διοικούσας «παράταξης Μανιατογιάννη», υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι εσωκομματικές εκλογές για τη νέα ηγεσία ολοκληρωθούν ενωτικά και ομαλά και δεν προκύψουν «αντάρτικα» ή «κινήσεις διάσπασης».

Εάν προστεθούν τα ποσοστά που λαμβάνουν στη δημοσκόπηση, μεμονωμένα ο καθένας, οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία της παράταξης «Δήμος Δημιουργίας», τότε όλοι μαζί «μετράνε» συνολικά 16,3%,  και «φέρνουν» την παράταξη στη δεύτερη θέση, στα όρια του στατιστικού λάθους με τη «Νέα Πνοή».

Βούλα Αρσένη
Αλ. Μαυραγάνης
Α. Λύτρας
K. Bαφειάδης
Κ. Βαφειάδης

 

 

 

 

Μεμονωμένα στην ερώτηση «ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο εάν γινόντουσαν την ερχόμενη Κυριακή οι εκλογές», ο καθένας από τους 4 Αντιδημάρχους, λαμβάνει τα εξής:

  1. Βούλα Αρσένη 6,1%
  2. Αλέξης Μαυραγάνης                 4,6%
  3. Απόστολος Λύτρας 2,8%
  4. Κώστας Βαφειάδης 2,8%

Στην ίδια ερώτηση, ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση», Γ. Τσούτσιας λαμβάνει 8% ενώ ο Βασίλης Βήττος της παράταξης του ΚΚΕ, λαμβάνει 0,9%. Το 41,7% των ερωτηθέντων, δεν απάντησε.

Στην ερώτηση που απάντησαν μόνο οι φίλοι της παράταξης «Δήμος Δημιουργίας», για το ποιος θέλουν να είναι ο διάδοχος του Ξένου Μανιατογιάννη, η κατάταξη δεν αλλάζει, διαφέρουν όμως τα ποσοστά:

  1. Βούλα Αρσένη 10,1%
  2. Αλέξης Μαυραγάνης 6,6%
  3. Απόστολος Λύτρας 5,9%
  4. Κώστας Βαφειάδης 4,6%

 

Show More

Related Articles

Back to top button