ΒριλήσσιαΑνάπτυξη

Δήμος Βριλησσίων-Στήριξη νεανικής επιχειρηματικότητας

Έχετε μια καινοτόμα ιδέα που μπορεί να πετύχει αλλά δεν έχετε τον τρόπο να την κάνετε πραγματικότητα; Ο Δήμος Βριλησσίων υπόσχεται ότι θα κάνει αυτός για εσάς στο πλαίσιο του προγράμματος υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Για αυτό από τις 30 Απριλίου έως και τις 31 Μαΐου 2018, όσοι είναι από 18 έως 40 ετών και έχουν καινοτόμες ιδέες που μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρηματικά, θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις στον Δήμο Βριλησσίων για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει και ειδική διαδικασία ανάδειξης των τριών καλύτερων προτάσεων που θα συνοδεύονται από αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα.
Στο πρόγραμμα καλούνται να συμμετάσχουν νέοι και νέες που θα σχηματίσουν επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες στους τομείς της αγροδιατροφής, της υγείας και των φαρμάκων, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης, των μεταφορών και της εφοδιαστικής αλυσίδας, των κατασκευών, του πολιτισμού, του τουρισμού και των πολιτιστικών και δημιουργικών βιομηχανιών.
Στόχος του προγράμματος είναι η διάδοση του «επιχειρείν», η στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και η δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση καινοτόμων ιδεών και νέων ομάδων.
Η δράση αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς η χώρα μας δεν αποτελεί, τουλάχιστον ως τώρα, γόνιμο έδαφος για την καινοτομία, όχι μόνο σε επίπεδο δημοσίων επενδύσεων αλλά ακόμα και των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δαπάνες των ελληνικών επιχειρήσεων σε έρευνα και τεχνολογία, είναι μόλις στο 0,8 του ΑΕΠ, δηλαδή κάτω από το μισό του μέσου όρου στην ΕΕ (2%).
Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η τοπική αυτοδιοίκηση και να δώσει διεξόδους σε νέους ανθρώπους και ιδέες που δεν θα μπορούσαν αλλιώς να αξιοποιηθούν.
Όλες οι ομάδες που θα επιλεγούν και τελικώς θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα λάβουν μία σειρά από προωθητικές δράσεις και εργαλεία, όπως θεματικά workshops και συμβουλευτική υποστήριξη σχετικά με την επιχειρηματική τους ιδέα.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει μέχρι τρεις προτάσεις και το πολύ δύο ανά θεματική ενότητα. Μετά την ένταξη οι συμμετέχοντες θα μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα επιχειρηματικό σχήμα ανά θεματική ενότητα.
Το πρόγραμμα στήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας θα υλοποιηθεί σε στάδια:
Με τη δημοσιοποίηση του προγράμματος και τη διεξαγωγή της 1ης Εκδήλωσης Διάχυσης στο κοινό, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής. Οι επιλέξιμοι συμμετέχοντες, κατά τις προϋποθέσεις του προγράμματος, θα παρακολουθήσουν δύο διήμερα Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας (Workshops), όπου μεταξύ άλλων θα βοηθηθούν στη διαμόρφωση της αίτησης – πρότασης συμμετοχής στο Διαγωνισμό.
Στο επόμενο στάδιο θα διεξαχθεί η πρώτη φάση του Διαγωνισμού, τα αποτελέσματα του οποίου θα προκύψουν από την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής και την ψηφοφορία του κοινού.
Τα σχήματα που θα συγκεντρώσουν την απαιτούμενη βαθμολογία θα ενταχθούν στη Δομή Στήριξης – Θερμοκοιτίδα για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Στο στάδιο αυτό, τα νεοφυή σχήματα θα λάβουν υπηρεσίες επιχειρηματικής στήριξης (συμβουλευτική, mentoring, σεμινάρια, κ.α.) και δικτύωσης και θα προετοιμαστούν για την τελική φάση του διαγωνισμού όπου θα αναδειχθούν οι νικητές του προγράμματος.
Η αίτηση καθώς και ο οδηγός του προγράμματος είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Δήμου www.vrilissia.gr. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλέφωνα 213 2050510 – 511.
Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος Νεανικής Επιχειρηματικότητας, ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε: «Στηρίζουμε το επιχειρείν, ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με ευκαιρίες απασχόλησης και δημιουργίας για τους νέους ανθρώπους, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και την αυξημένη ανεργία των τελευταίων ετών. Και το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες να γίνουν πράξη!».
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κωνσταντίνος Βαφειάδης τόνισε: «Καλούμε τους νέους ανθρώπους της πόλης μας, που έχουν καινοτόμες και δημιουργικές ιδέες, να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα και να αξιοποιήσουν αυτή τη σημαντική ευκαιρία να δουν το όραμά τους να γίνεται πραγματικότητα».

“Η επίσημη παρουσίαση της Δράσης θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαΐου 2018 και ώρα 19.00, στο Πάρκο “Μίκης Θεοδωράκης” (Μπακογιάννη & Πλαταιών), όπου θα αναλυθεί το πλαίσιο και οι λεπτομέρειες του Προγράμματος.”

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button