Αγία Παρασκευή

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΛΑΣΙΑΔΗ

Στις Δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 στο Δήμο Αγ. Παρασκευής είχαμε, συνοπτικά, τα εξής αποτελέσματα:

  1. Στις πρώτες θέσεις τις παρατάξεις του πρώην και του νυν Δημάρχου, Β. Ζορμπά και Γ. Σταθόπουλου αντίστοιχα, με ελάχιστη διαφορά (0,6%) υπέρ του πρώτου και ίδιο αριθμό εδρών (9) στο Δημ. Συμβούλιο.
  2. Στην 3η θέση τον πρωτοεμφανιζόμενο Γ. Οικονόμου (από το χώρο της ΝΔ) με το αξιοσημείωτο 16% και 5 έδρες.
  3. Στην 4η θέση τον Γ. Μυλωνάκη (από το χώρο του ΚΙΝΑΛ) με καλό επίσης ποσοστό 14,8% και 5 έδρες.
  4. Στην 5η θέση τον Α. Γκιζιώτη -Λαϊκή Συσπείρωση- ΚΚΕ με 2 έδρες.
  5. Στην 6η θέση τον Αλ. Μουστόγιαννη-Μια Γενιά Μπροστά με 2 έδρες επίσης.
  6. Στην 7η θέση τον Θ. Ανδρίτσο-Φυσάει Κόντρα με 2,9% και 1 έδρα.

Τη 2η Κυριακή η επικράτηση του Β. Ζορμπά ήταν σαφής. Πήρε 4.165 επιπλέον ψηφοδέλτια, ενώ ο Γ. Σταθόπουλος 2.063. Για το γεγονός αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο η μεγάλη κομματική κινητοποίηση και η παρουσία των αντιπροέδρων της ΝΔ κ.α. στο εκλογικό κέντρο Ζορμπά και ο εξαναγκασμός στην κυριολεξία των δύο άλλων υποψηφίων Γ. Οικονόμου και Αλ. Μουστόγιαννη να «συμπαραταχθούν» φωτογραφιζόμενοι και να κάνουν δηλώσεις, ενώ συγκεκριμένα στελέχη των «Αλλάζουμε» επισκέφτηκαν το Β. Ζορμπά, κάτι για το οποίο ευχαρίστησε στις πρώτες του δηλώσεις. Σημειώνουμε τέλος το πολύ μελανό σημείο της μαζικής διανομής έντυπου ανώνυμου! τρικ στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων , με σκοπό την ταύτιση της πολύχρωμης και Ανεξάρτητης «ΝΙΚΗ των Πολιτών» με το κυβερνών κόμμα.

Η επόμενη μέρα που τυπικά αρχίζει την 1/9/19 θα δείξει τι καινούργιο έχει να προσφέρει στην πόλη μας ο νέος (αλλά και πρώην) Δήμαρχος. Σε κάθε περίπτωση πάντως η απλή αναλογική έχει αλλάξει τους συσχετισμούς και χωρίς προγραμματικές συγκλίσεις, με όλα τα θέματα στο «τραπέζι», δεν βλέπουμε προκοπή.

Δημήτρης Βαλασιάδης

Φυσικοθεραπευτής

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button