ΕλλάδαΕιδήσεις

Βόλος: Επεισόδια στην διαδήλωση για την καύση των σκουπιδιών (Video)

Μολότοφ και πολλά χημικά στο χώρο της συγκέντρωσης

Σε «πόλεμο» μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, μετατράπηκε διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών και κατά της κατασκευής του εργοστασίου. Η πορεία των διαμαρτυρομένων ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (13/6) από το Νοσοκομείο Βόλου και κατέληξε στην τσιμεντοβιομηχανία, ενώ ήταν ιδιαίτερα μαζική, με συμμετοχή σχεδόν 2000 ανθρώπων.

Η πορεία ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα από το Νοσοκομείο, όπου έδωσαν το παρών, εκτός από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου, που τη διοργάνωσε και άλλοι φορείς, μικρά πολιτικά κόμματα, δημοτικές κινήσεις και μεμονωμένοι άνθρωποι, και δέκα λεπτά πριν τις 8 το απόγευμα κατέληξε έξω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

«Ντου» σε διπλό μέτωπο

Η εμπροσθοφυλακή της πορείας, άμεσα κατευθύνθηκε στην είσοδο του εργοστασίου που ήταν κλειστή εκεί όμως τους περίμενε μια διμοιρία υποστήριξης που τους απώθησε με χρήση χημικών.

Παράλληλα, με μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας και άλλοι δύο αστυνομικοί.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών, της Δημοτικής Αρχής και της Αστυνομίας, ενώ ζητούσαν να φύγει η ΑΓΕΤ, από το χώρο που βρίσκεται πριν τα Αστέρια Αγριάς

Μολότοφ και πολλά χημικά

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ και ενώ ο ήλιος είχε δύσει, ομάδα διαδηλωτών πλησίασε στα αριστερά της πύλης του εργοστασίου, για να στήσει πανό, μερικές δεκάδες μέτρα πριν τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκε ο ήχος μολότοφ από την πλευρά των συγκεντρωμένων με αποτέλεσμα οι διμοιρίες μέσα από το εργοστάσιο και πίσω από τον χώρο στάθμευσης να απαντήσουν με «ομοβροντία» χημικών και κρότου – λάμψης και να αναγκάσουν τους διαδηλωτές σε φυγή, προς την πόλη του Βόλου. Οι διμοιρίες των αστυνομικούς τους κυνήγησαν μέχρι κάποιο σημείο, έριξαν ξανά χημικά, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζουν διαδηλωτές, να υπάρξουν αρκετές λιποθυμίες.

Στη συνέχεια και αφού οι συγκεντρωμένοι κατευθυνόταν προς Βόλο, εγκαταλείποντας έξω από την ΑΓΕΤ πανό που δεν πρόλαβαν να μαζέψουν, η Αστυνομία ξεκίνησε προσαγωγές που υπολογίζονται σε δεκάδες, ενώ αφού άνοιξε ο δρόμος, τον χώρο προσέγγισαν δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Πηγή: magnesianews.gr

Show More

Related Articles

Back to top button