ΒριλήσσιαΠολιτική

Α. Μαυραγάνης: “Ανιστόρητος και διχαστικός ο Πισιμίσης”

Προσβολή για την πόλη μας, το ΚΚΕ και την Αριστερά αλλά και για τους δημοκράτες ψηφοφόρους της ΝΔ, το μήνυμα Πισιμίση για το Πολυτεχνείο” 

Εντονη η αντίδραση του Αντιδήμαρχου Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Βριλησσίων, Αλ. Μαυραγάνη στην ανάρτηση του Γιάννη Πισιμίση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον οποίο κατηγόρησε ότι εξισωσε τον φασισμό με τον κομμουνισμό “δρώντας ουσιαστικά ως «χορηγός» της απαράδεκτης και καταδικαστέας θεωρίας των «δύο άκρων»

Διαβάστε για την ανάρτηση του επικεφαλής της παράταξης Νέα Πνοή

Με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα ο κ Μαυραγανης, αναφέρει τα εξης:

” Ανιστόρητες και βαθιά διχαστικές είναι οι απόψεις του επικεφαλής της Νέας Πνοής κ. Γιάννη Πισιμίση, ο οποίος δεν δίστασε μια μέρα όπως η σημερινή, ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, να ταυτίσει λίγο – πολύ τον κομμουνισμό με τον φασισμό, δρώντας ουσιαστικά ως «χορηγός» της απαράδεκτης και καταδικαστέας θεωρίας των «δύο άκρων».

Είναι προσβολή για την δημοκρατική μας πόλη, ένας επικεφαλής και λογικά εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές, να ρίχνει νερό στον μύλο του διχασμού της κοινωνίας.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές αντιλήψεις καθεμιάς και καθενός μας, είναι προσβολή για τους ιστορικούς αγώνες του ΚΚΕ, της Αριστεράς και για κάθε δημοκρατικό φορέα και πολίτη που αγωνίζεται και πιστεύει στην ελευθερία έκφρασης των ιδεών και στη δημοκρατική λειτουργία.

Είναι προσβολή και για τους χιλιάδες δημοκράτες ψηφοφόρους του κ. Πισιμίση και του κόμματος που ο ίδιος ανήκει. Ο ίδιος ο ιδρυτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Καραμανλής, έβαλε αυτές τις απόψεις στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, νομιμοποιώντας την εκπροσώπηση των κομμουνιστικών ιδεών στην χώρα μας με τη θεσμική αναγνώριση ως κοινοβουλευτικού κόμματος του ΚΚΕ το 1974 (συστατικό στοιχείο της έννοιας της Μεταπολίτευσης και της Γ´ Ελληνικής Δημοκρατίας). Δεν μπορούν να έρθουν τώρα, ούτε ο κ. Πισιμίσης, ούτε οι κάθε λογής «μοντέρνοι» απολογητές της ακροδεξιάς και «αναθεωρητές» της Ιστορίας, και να τις βγάλουν από αυτό για να τις ξαναβάλουν στον δημόσιο διάλογο και μάλιστα ανήμερα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.”

Show More

Related Articles

Back to top button