ΕλλάδαΝέαΕιδήσεις

«Ζούγκλα» οι σιδηροδρομικές γραμμές, δύο μήνες μετά την τραγωδία – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

Την απουσία μέριμνας σχετικά με τον καθαρισμό των σιδηροδρομικών γραμμών από φυσικά εμπόδια, ακόμη και στη σύνδεση Αθήνα – Θεσσαλονίκη καταγγέλλει ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κώστας Γενηδούνιας, μέσω αναρτήσεών του.

Οι εικόνες αλλά και το βίντεο που παρουσιάζει δείχνουν ότι ο συρμός χτυπιέται διαρκώς από κλαδιά που δεν έχουν κοπεί, με αποτέλεσμα κομμάτια τους να εμποδίζουν την ορατότητα του μηχανοδηγού, αλλά και να έχουν σφηνώσει σε διάφορα τμήματα του συρμού απειλώντας να προκαλέσουν βλάβες.

«Καλημέρα. Βγάζουμε χτες τα χάλια με τα δέντρα στην περιοχή της Ημαθίας στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Χτες βράδυ στην περιοχή φυσάει αέρας, πέφτουν δεκάδες κλαδιά στα κορόιδα τους μηχανοδηγούς, που κυκλοφορούν τον «δρόμο του μεταξιού» στις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες και έχουν πάρει εντολή «γραμμή ελεύθερη». Κατά τα λοιπά, τους υπεύθυνους τους μάραναν τα μνημόνια συνεργασίας. Οι συνάδελφοι μας είναι καλά, η Διοίκηση του ΟΣΕ θα πρέπει όμως να μας πει μέχρι την Παρασκευή πότε θα κλαδέψει το δάσος δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.

»4 χρόνια τώρα, δόθηκαν δισεκατομμύρια σε απευθείας αναθέσεις (για το καθετί) από την Κυβέρνηση του κ.Μητσοτακη. Να κλαδέψουν τα δέντρα όμως δεν μπορούσαν, παρότι είχαν λάβει δεκάδες προειδοποιήσεις. Έρχεται κ καλοκαίρι και με όλα αυτά δίπλα στις γραμμές ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι τεράστιος, εκτός από τον κίνδυνο τραυματισμών των εργαζομενων . Την Πέμπτη στην συνέντευξη τύπου θα δείξουμε & άλλα. Η Hellenic θα μιλήσει για αυτά; Θυμάμαι ότι είχαν βγάλει ένα video όλη την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη πριν 5 μήνες για να το δείξουν στην πολιτική ηγεσία. Εγώ ήμουν Μηχανοδηγος σε εκείνο το τρένο. Μήπως θα πρέπει να το δημοσιεύσουν;», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Show More

Related Articles

Back to top button